5 aspecte importante de tinut minte cand cauti garsoniere de vanzare in Brasov

Cumpararea unui imobil se poate face in prezent si fara prea mare agitatie, trebuie numai sa stii cum ai de procedat la fiecare pas. Cred ca unul dintre cei mai provocatori dintre acestia este modalitatea de plata. Presupunand ca dispui numai de o parte a sumei necesare sau poate inca nu ai reusit sa pui nimic deoparte, este necesar sa faci documentare minutioasa in acest sens.
Aspectele ce tin de tipul garsonierei, de dotari, amplasare sau constructie probabil deja le stii pe dinafara, stii ce ofera piata, stii ce se vinde si cam la ce te poti astepta de la un astfel de spatiu. Ceea ce trebuie pus din start la punct face referire la plata imobilului. La ora actuala marea majoritate apeleaza la programul PRIMA CASA atat de vestit de altfel, dar si la creditul ipotecar. Oricare ar fi optiunea finala, daca nu tii cont de cateva sfaturi, sunt sanse destul de mari ca in urma calculelor sa iti dai seama ca ai de platit mai mult decat te astepti. Este necesar sa faci asta si pentru a evita acele garsoniere de vanzare in Brasov ce prezinta vicii ascunse. Iata ce aflam de la expertii dezvoltatori Maurer Imobiliare despre factorii demni de luat in considerare inainte de a semna un contract de vanzare – cumparare.

Stabilirea unui buget strict de la bun inceput

Inca dinainte de a trece propriu zis la treaba, recomandarea celor de la Maurer este sa te opresti asupra unei sume exacte pe care ai fi dispus sa o investesti. Dupa ce ai luat o decizie in acest sens, incearca sa te limitezi la cifra propusa. Ca sa faci asta, trebuie sa cauti cat mai multe oferte si sa nu te opresti doar asupra catorva – nu cand te astepti la un anumit grad de confort.
In orice caz, trebuie sa ai grija sa nu depasesti suma asupra careia te-ai decis pentru ca sigur ai luat in calcul posibilitatile tale financiare de a achita apoi suma imprumutata – nu ai vrea sa te indatorezi prea tare si sa suporti rate mari pentru ani indelungati.

Asigurarea bugetului necesar pentru cumpararea garsonierei

Cel mai bine este sa parcurgi pasii necesari pentru obtinerea creditului de care ai nevoie si abia apoi sa cauti garsoniera. Gandeste-te ca piata imobiliara se modifica in permamenta, deci nimeni nu va sta dupa tine in speranta ca vei face rost de banii necesari. Dupa ce ai rezolvat acest pas si ai facut toate demersurile cu banca, stii ca primesti banii imediat si poti sa vizitezi acele garsoniere de vanzare in Brasov care ti-au atras atentia.

Inspectarea locuintei inainte de a lua decizia finala

Chiar daca cel mai probabil ai luat in calcul toate aspectele pe care trebuie sa le indeplineasca noul imobil, este bine totusi sa te asiguri ca ai trecut in revista fiecare detaliu legat de calitatea constructiei, a materialelor, siguranta cladirii, functionarea instalatiilor sanitare si electrice, eficienta izolatiei etc. Esti constient ca daca descoperi ulterior achizitionarii spatiului respectivele defectiuni, trebuie sa suporti tu cheltuiala.

Alegerea ipotecii ideale

Poti sa faci credit ipotecar la banca ce te intereseaza. Cu toate acestea, ai grija sa studiezi in detaliu conditiile pe care aceasta le impune – sunt diferite de la institutie la institutie. Un prim aspect de avut in vedere este legat de procentul pe care il vei avea de platit, adica dobanda. Compara mai multe oferte si decide-te asupra celei mai rentabile dintre ele.
Nu este chiar atat de complicat sa parcurgi acesti pasi – trebuie doar sa fii extrem de prudent de fiecare data cand iei o decizie, sa analizezi situatiile din toate unghiurile si sa te opresti asupra alternativei cele mai rentabile. Te intereseaza achizitionarea unei garsoniere de vanzare in Brasov? Te invit sa accesezi avantgarden.ro pentru oferte pe placul tau, la pretul corect.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.