Accesorii si handfree-uri pentru telefoanele mobile

Telefoanele mobile si tabletele sunt foarte populare in randul iubitorilor de tehnologie, dar nu numai. As putea zice ca acestea sunt de nelipsit din rutina noastra zilnica si suntem chiar dependenti de ele. Nu exista ora din zi in care sa nu folosim macar o singura data telefonul sau tableta.

Chiar in moment ce scriu articolul, sunt in drum spre Romania si cei de langa mine sunt cu ochii in tableta si urmaresc un film. Lumea a avansat teribil de mult si cine s-ar fi gandit vreodata ca poti face atatea chestii interesante pe o “tidula”, cum ar zice batranii. Imi aduc aminte ca eu am avut primul mobil cand eram abia in clasa a V-a, pe cand unii copii din ziua de azi sunt intarcati cu iPhone-ul. Pentru mine a fost o bucurie foarte mare cand am primit de ziua mea de la niste prieteni un Siemens MC60, un telefon mobil performant fata de celelalte la vremea respectiva. Avea camera QVGA si inregistra sunete aproximativ 10 minute. Nu vreau sa va povestesc cate melodii mai inregistram de la TV si mereu se intampla sa scap telefonul din mana sau sa intre reclama inainte de a opri inregistrarea. Cand ma saturam de o piesa, o stergeam, inregistram alta.. Ce ciudat.

handsfreeAcum sunt o multime telefoane mobile performante si accesorii ce se pot atasa la acestea pentru a fi si mai imbunatatite. Pe vremea cand aveam eu primul telefon mobil, cele cu touch screen erau probabil la stadiul de prototip sau doar un gadget desprins din filmele SF. Pentru telefoanele clasice nu erau atatea accesorii, iar personalizarea lor era prea seaca, eventual lipeai un licurici cu led-uri pe baza de magnet, daca stiti, ce se aprindea de fiecare data cand primeai un apel sau mesaj. In rest erau agatatori, huse, casti, dar nu ca acestea ce se vand in ziua de azi. Erau casti chinezesti, ieftine si se stricau foarte repede.

Tabletele si smartphone-urile se pot personaliza acum foarte usor datorita functiilor pe care acestea le au in dotare. De exemplu daca nu esti multumit de camera foto a telefonlui si vrei sa faci fotografii mai profesionale, ii poti atasa ca accesoriu, o carcasa cu lentila si asa poti spune ca ai un mic DSLR.
Tata, fiind sofer de tir si-a cumparat nu de mult un smartphone cu care nu se intelege prea bine cand vine vorba de raspuns la apel. Sa conduca si sa raspunda de pe un smartphone e mai mult decat imposibil. El nu se pricepe asa bine. Intra pe site-uri de stiri, YouTube si apeleaza – nimic mai mult. M-a tot rugat sa ma uit si sa-i comand un handsfree pentru a-i fi mult mai simplu sa raspunda la apeluri si chiar am gasit oferte si preturi bune la casti pentru modelul lui de telefon.

352 vizualizari