..in 11 Septembrie, Statele Unite avea sa se confrunte cu un atac terorist care a scris istorie.

In dimineata acelei zile, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorand toate persoanele de la bord si multi alti oameni care lucrau in cladiri. Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur. Teroristii au prabusit un al treilea avion in cladirea Pentagon din Arlington, Virginia, langa Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prabusit pe o campie de langa Shanksville in zona rurala a statului Pennsylvania, dupa ce unii dintre pasageri si membrii echipajului au incercat sa recastige controlul avionului, pe care teroristii il indreptasera spre Washington, D.C. Nu au existat supravietuitori ai zborurilor.

Aveam 7 ani atunci si inca imi aduc aminte ca eram in bucatarie cu mama si ma uitam la televizor, iar dintr-o data pe canalul respectiv a aparut transmisiunea live de la CNN. Mi s-a parut ciudat, oriunde schimbam era acelasi lucru – imagini in direct de la World Trade Center. Simteam oarecum teama, erau imagini foarte urate cu oameni raniti, panica si dezastru. Chiar daca aveam 7 ani, inca mai pastrez o amintire neplacuta de atunci.

Astazi in locul celor doua turnuri gemene, s-a construit un alt zgarie-nori, numit One World Trade Center si a fost inaugurat anul trecut, in 3 Noiembrie 2014.

Foto – tumblr.com
Sursa citat – wikipedia.com