Agricultura la ea acasa

In vremea comunismului stim cu totii ca agricultura in Romania era lider pe plan mondial. Din Romania se faceau nenumarate exporturi de fructe si legume in Europa, inclusiv peste ocean. Dar acum e total invers, cumparam legume si fructe tratate de la turci si agricultura in Romania e printre ultimele activitati ce se mai desfasoara. Si totusi ramane in dilema „Era mai bine pe atunci, sau nu ?”. Eu unul desi nu am prins vremurile acelea, sunt 100% convins ca se traia mult mai bine din agricultura decat in ziua de astazi.

Astazi lumea nu isi mai da importanta prea mare pentru agricultura, mai ales cei de la oras – De ce ar lucra ei pe mosia bunicilor in plin soare, cand pot sta frumos intinsi pe sezlongurile de la litoral. Cam asa functioneaza gandirea unora in ziua de astazi. Iar pe langa singura activitate in agricultura care se mai practica la noi in tara este pur si simplu aceea de trai de pe o zi pe alta, adica sa ai in gradina cartofii, ardeii, fasolele si cerealele sau mai stiu eu ce.. necesare pana anul viitor. In schimb nici un export, nimic.

Doar cand mai mergeam in partea de vest a tarii mai vedeam culturi imense de floarea soarelui, care nici macar nu stiu daca pleaca sau nu spre export, cert este ca inca mai sunt oameni care cultiva aceasta planta.
Eu cred ca ar fi o economie infloritoare in tara aceasta daca s-ar investii puternic si s-ar relua activitatile de acum douazeci si ceva de ani. Pamant roditor avem, persoane dornice de munca sunt, mai ales la tara. Doar un impuls ar mai trebui, dar mare mi-ar fi uimirea sa vad lucrul asta.

Acum principiul e sa avem ce ne trebuie in gradina, sa avem seminte de ceapa, seminte ardei iute, varza, etc.. si sa fie bine pana la anul.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.