Alarme, securitate si spionaj

Securitatea unei case, masini sau a oricarui lucru de valoare depinde de cat de bine este protejat. In ziua de astazi au aparut pe piata o multime de sisteme de securitate care impiedica rau-facatorii sa dea spargeri sau sa aiba acces la lucrurile personale, astfel incat suntem mai usurati si putem sta linistiti si fara griji.

Stiu pe cineva care si-a construit o cabana la munte si merge periodic acolo. De obicei in zilele libere si in weekend. Omul nostru si-a impanzit cabana cu toate tampeniile de alarme si sisteme de securitate posibile si cica tot ii dau buzna hotii. Pe asta chiar nu am inteles-o. Are acolo toate minunile de instalatii la telecomanda http://www.spy-shop.ro/antiefractie/telecomenzi.html inclusiv camere de supraveghere conectate la smartphone in timp real. Nu stiu cum se face, dar ii lipsesc lucruri multe de pe acolo. Cine stie.. fantome ?!

Si totusi aceste sisteme de spionaj si de securitate sunt destul de bine construite si de obicei au forma lucrurilor obisnuite pe care le gasim intr-o casa. Astfel de sisteme pot avea forme de veioze, ceasuri de perete, DVD-playere sau cum este acest reportofon disimulat in memorie USB. Cine ar realiza pe moment ca este urmarit din toate directile de niste obiecte absolut “normale”.. Cred ca nimeni.

In cazul automobilelor este altfel. Intr-o vreme intentionam sa-mi instalez si eu un kit de alarme auto, insa erau bani aruncati aiurea. Parerea mea. Zic asta pentru ca tin mai mult masina in curte iar cand plec in oras de obicei am grija sa o asigur intr-un loc bine protejat. Totusi daca te intereseaza montarea unui astfel de kit, vezi oferta de alarme auto, poate ca tu ai nevoie de mai multa securitate a masinii decat mine.

387 vizualizari