Atunci cand locuiesti la casa

Atunci cand locuiesti la casa si mai ales daca ai si o gradina cat de mica sau mare o fi ea, atunci e musai sa lasi grijile si problemele si sa te apuci de treaba.

– De ce treaba ?
– Cum adica de ce treaba ?

Cand ai curte si gradina intodeauna gasesti ceva de facut, indiferent de vreme sau circumstante. Atunci cand stai la casa si la curte iti permiti sa cresti si animale, iar acest lucru implica din nou o activitate care e productiva.

Cu totii stim cat de harnici si muncitori sunt bunicii nostri de la tara. Mainile lor crapate si lovite dovedesc asta si nu ca ar fi un lucru rau, dar de multe ori, datorita lor reusim sa punem o paine pe masa sau sa avem provizii pentru iarna.
Imi aduc aminte cand eram mic si mergeam la tara, cum bunicul meu se ocupa in fiecare primavara de o mica livada de meri din gradina. Curata fiecare pom in parte de crengile uscate sau neproductive si varuia trunchiurile merilor ca nu cumva sa roada iepurii scoarta, zicea el.
Pe atunci nu erau atat de multe solutii si produse pentru combaterea insectelor sau a rozatoarelor ce stricau culturile de plante si pomii.

in-the-garden-1328551-640x960Inca mai am amintiri frumoase din acea perioada si imi aduc aminte de fiecare data cand merg pe acolo, cat de frumoasa si bogata era gradina de legume si fructe sanatoase.

Mie mi-a pus multe semne de intrebare aceste experiente din copilarie si m-au indreptat tot mai tare spre a-mi organiza si eu o gradina si o curte cat mai ingrijita si complexa. As vrea sa stiu ca fructele si legumele sunt din productia mea si nu sunt cele cumparate din supermarket, care stim prea bine cat de “naturale” sunt. Imi place sa stiu ca am eu lucrurile mele, cand am nevoie de o foarfeca de curatat via sa stiu unde o gasesc, la fel si toporul pentru spartul lemnelor si multe alte unelte.

Traiul de la casa e minunat. Nu as vrea sa mai locuiesc la bloc pentru nimic in lume. Incet, dar sigur ma debransez de lumea urbana si ma adaptez la o lume veche, dar in acelasi timp noua pentru mine. Lumea de la tara. Acel loc unde tot timpul ai ceva de miscat prin curte sau prin gradina.

362 vizualizari