*Atunci cand: ti se urca mandria la cap

De obicei, mandria e cauza marilor greseli.

zicea la un moment dat John Ruskin

Mandria e unul dintre lucrurile care pe mine personal nu ma reprezinta si tot odata o detest pana la un punct. Punctul acela cand se exagereaza si din mandrie apare minciuna, falsitatea si in cel mai rau caz prostia.

Cu totii suntem oameni si e ceva firesc sa gresim. Fiecare din noi am ajuns candva la un anumit stadiu sau nivel social, fie am reusit sa facem lucruri marete ce ne-au pus intr-o postura noua. Am construit o casa, am cumparat o masina luxoasa, am ajutat pe cineva, am oferit lucruri cuiva si asa mai departe – toate aceste sunt fapte care candva ne vor creste notorietatea si ne vor urca cu un rang mai sus.

Totusi, sunt unii care profita de acest lucru si de regula ii remarci tare usor, sunt acei oameni care candva au fost nime-n drum si plin de praf, iar acum ca au ajuns la un alt statut social, deja au trecut la alta atidudine de „cine mi-s eu„.
Ma rog.. fiecare trebuie sa cunoastem un astfel de exemplar, asadar ar trebui sa stiti ce vreau sa zic.

A fi mandru nu e intocmai un lucru rau. Sa fi mandru de tine, de calitatile tale inseamna foarte mult si e un motiv excelent de automotivare. (cel putin in cazul meu). Mandria desi e un sentiment placut de multumire si onoare, trecuta de pragul acela de care ziceam ceva mai sus – se ajunge la prostie, si la atitudinea de superioritate nejustificata fata de ceilalti.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.