Acasa Premium Avantajele și dezavantajele acoperișului din țiglă metalică – scurtă analiză comparativ

Avantajele și dezavantajele acoperișului din țiglă metalică – scurtă analiză comparativ

6 minute sa citesti
2
0

Dacă acoperișul este sursa principală a durerilor de cap pe care le ai în prezent (probabil completată de restul reparațiilor pe care trebuie să le întreprinzi prin casă), ar fi indicat să iei în calcul următoarele avantaje și dezavantaje pe care le prezintă țigla metalică. În cele ce urmează, vei putea decide dacă acest material durabil și eficient, care nu necesită prea multă mentenanță, este soluția potrivită pentru casa ta.

Să trecem, așadar, la analiză!

Avantaj: Acoperișul din țiglă metalică rezistă mai mult timp

În fruntea listei de avantaje pe care le prezintă acoperișul din țiglă metalică se află cu siguranță durata de viață îndelungată. Acesta este de fapt și principalul considerent pentru care multă lume se orientează spre această soluție.

Un acoperiș din țiglă metalică instalat corect va rezista mai mult decât casa în sine. Durata de viață preconizată pentru un astfel de acoperiș este cuprinsă undeva între 40 și 70 de ani, uneori coborând la 30 – 50 de ani, în funcție de producător și de îngrijirea acordată de-a lungul timpului. Grație rezistenței incredibile a materialului, poți conta pe el chiar și în situații de vreme extremă, fără să te aștepți la coroziune sau la crăpături.

Dezavantaj: Acoperișul din țiglă metalică este destul de costisitor

Durata de viață îndelungată a acoperișului din țiglă metalică vine, totuși, cu un preț. Costul pe metrul pătrat este variabil, în funcție de producător și de materialul pe care îl folosește acesta. Dar prețul, considerabil mai mare față de alte materiale, nu este dat doar de produsul în sine.

Montarea acestuia este, de asemenea, destul de scumpă. Pentru a monta un acoperiș de țiglă metalică ai nevoie de personal calificat, instruit special pentru această procedură, care să fie dotat cu instrumente potrivite pentru procesul montajului.

Totuși, dezavantajul nu este major. Investiția inițială se va recupera în timp, dacă ai în vedere că vei economisi banii pe reparații și pe înlocuirile firești ale acoperișurilor confecționate din alte materiale. Cu alte cuvinte, deși este considerabil mai scump, primești în schimb calitate, care justifică fără doar și poate prețul.

Avantaj: Acoperișul din țiglă metalică este eficient din punct de vedere energetic

Banii investiți în acoperișul din țiglă metalică vor fi amortizați și prin economisirea lunară, întrucât costurile pentru răcire și încălzire vor scădea semnificativ, grație proprietăților metalului de a reflecta razele soarelui. Așadar, țigla metalică reflectă căldura soarelui, ceea ce va fi extrem de benefic, în special în zilele caniculare de vară. Costul energiei electrice utilizate de aerul condiționat poate scădea și cu 25%.

În plus, vopseaua conține un pigment care minimizează căldura, păstrând confortul termic al locatarilor fără să necesite capacitatea maximă a aerului condiționat.

Dezavantaj: Țigla metalică poate fi destul de zgomotoasă

Desigur, nu reprezintă un dezavantaj major. Dar, dacă locuiești într-o zonă mai ploioasă, este posibil să resimți acest aspect. Vei constata nivelul mai ridicat al zgomotului în special în timpul furtunilor, când picăturile de ploaie se vor arunca furioase asupra acoperișului tău. Însă, cu un strat suplimentar de izolație, acest zgomot se va reduce considerabil și nu va reprezenta un mare deranj pentru locatarii casei.

Incarca mai multe postari asemanatoare
Incarca mai multe de la Suteu Paul
Incarca mai multe in Premium

2 comentarii

 1. Roxana

  23 iulie 2018 at 11:21

  Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie!

  Raspunde

 2. Sergiu M.

  12 noiembrie 2019 at 14:02

  Chiar acum facem proiectul pentru casa, lucram cu cei de la https://www.eproiecteeqwase.ro/ si par foarte meseriasi! Oricum ar fi, imi place sa ma informez cat de mult inainte sa iau o decizie, multumesc pentru informatii!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Iti recomand si:

Cadourile pentru cei dragi, gata ambalate de la Giftexpress

Cu siguranta simti deja presiunea din preajma sarbatorilor de iarna, cand trebuie sa gases…