Diverse

Aveti grija la biciclisti

De cand am avut accidentul cu biciclistul rupt in gura de beat, am incercat pe cat posibil sa reduc viteza si sa casc ochii la intentile biciclistilor din trafic. La randul meu si eu sunt biciclist uneori si in acelasi timp sunt antent la ceilalti participanti in trafic, dar privind dintr-o alta perspectiva, ma consider un biciclist sigur pe mine in trafic – nu incurc pe nimeni, imi tin partea, respect indicatoarele si pastrez distanta.

In schimb ii vad pe altii care circula foarte haotic pe bicicleta si am impresia ca pot sa-mi pice in fata masinii in orice clipa. Chiar astazi am patit-o si se pare ca mi s-a confirmat acest mit. L-am vazut pe nenica de la vreo 100 de metri in fata mea si mergea foarte ciudat. Misca din ghidon de parca suferea de parkinson. Nu cred ca era beat, dar circula foarte ciudat si periculos pentru un biciclist, mai ales ca era si trecut de varsta a doua.

Pana sa ajung langa el a schimbat banda 1 cu banda 2 pentru ca urma un sens giratoriu si intentiona sa o ia la stanga. Am ajuns la aproape 10 metri in spatele lui si deja ne pregateam sa intram in sens, doar ca puriul a luat o tranta de toata frumusetea chiar inainte de sensul giratoriu. Ca noroc ca urma sensul giratoriu si nici nu aveam viteza, ca de era pe alt drum dadeam peste el. S-a ridicat cu chiu cu vai, se auzeau ceva claxoane in spate, a ridicat bicicleta, s-a scuturat rapid de praf, s-a urcat si a plecat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Aveti grija la biciclisti pentru ca pot fi periculosi si imprevizibili – Ma refer la orice fel de biciclisti, la copii, eu, inclusiv campionii de la Turul Frantei. Nu ai de unde sa stii ce intentii are biciclistul si cum procedeaza pe moment, asa ca cel mai bine e sa reduci pe cat posibili viteza, eventual sa-l atentionezi cu un claxon si sa-l ocolesti in asa fel incat nici sa nu-l deranjezi.

Drumuri bune si drive safe !

S-ar putea sa te intereseze

Fara comentarii

    Scrie un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.