Bine de stiut cand ai animale

Inainte sa am cainii si pisicile credeam ca e simplu sa ii cresti, sa ai grija de ei si sa ii tratezi. Ei bine, nu as putea sa spun ca e foarte dificil, insa presupune sa ai un spatiu mare in care acestia se pot desfasura, iar tu ca stapan o sa trebuiasca sa ai foarte mare rabdare cu ei, sa scoti la plimbare cateii, sa schimbi nisipul la pisica, sa aiba mancare si apa in permanenta si lista poate continua.

E bine de stiut ca atunci cand cumperi sau adopti un animalut acesta trebuie vaccinat cat mai repede posibil pentru a nu se imbolnavi. Vaccinarile sunt esentiale pentru animale, mai ales daca acestea sunt in prima perioada de viata. Cand mergeam la tara si gaseam catelusi abandonati ii aduceam acasa si dupa cateva saptamani mureau, tocmai pentru ca nu erau vaccinati. Altii rezistau, insa cei mai firavi mureau inca din primele zile pentru ca se imbolnaveau.
Juniorii au un sistem imunitar slab, de aceea este important ca vaccinarea sa se faca la intervale de timp regulate si sa inceapa de la o varsta adecvata. Perioada de incepere a procesului de vaccinare este la varsta de 5-6 saptamani si se finalizeaza in jurul varstei de 12 saptamani.

De asemenea cand aduceti un animalut in casa, una dintre cele mai importante masuri pe care trebuie sa o luati este deparazitarea acestuia. De obicei puiutii de catei si de pisici au pureci sau capuse si e deranjant atat pentru ei, cat si pentru stapani. Idicat ar fi sa mergeti la un cabinet veterinar sa intrebati sau sa cereti la farmaciile veterinare pipete sau zgarzi antiparazitare.

Lumea are tendinta sa trateze animalele dupa conceptii gresite. La tara la mine de exemplu stiu persoane care le turna vinars pe gat cainilor bolnavi de jigaraie. O porcarie de lumea a 3-a, chinuiau mai tare bietul animal – insa ciudat sau nu, scapau de boala aia dupa cateva zile si incepau sa manance si sa-si revina. De asemenea tot pentru a trata jigaraia la caini, li se mai pune timp de cateva secunde un fier incins pe bot sau intre ochi.

Sa nu faceti asta ! Mai bine mergeti cu animalul la veterinar si nu incercati toate porcariile pe care le auziti.

396 vizualizari