Calculatoare second-hand

In orasul meu s-au deschis anul acesta poate si 10 magazine de calculatoare second-hand. Oare chiar asa de bine se vand sau pur si simplu romanii prefera un PC la un buget mai redus, insa cu specificatii asemanatoare precum un desktop sau laptop nou.

Primul meu PC l-am cumparat tot second-hand, dar pe atunci nu erau magazine care importau din strainatate. Din cate retin a fost utilizat la o banca din Austria, dar asta prea putin conteaza. Oricum majoritatea calculatoarelor second-hand aduse din import au fost utilizate tot in institutii, deci nu ar trebui sa fie probleme cu ele. Zic asta pentru ca nu au fost tocate la maxim cu mii de fisiere, software-uri sau jocuri. Au fost folosite doar in scopuri de contabilitate, calcul, office etc.

Daca vrei pe viitor sa schimbi laptopul sau desktop-ul, n-as zice sa treci cu vederea peste cele second-hand pentru ca asa cum am mentionat si mai sus, acestea sunt utilizate in birouri si nu sunt foarte uzate, deci cu putin noroc te poti alege cu un PC foarte bun.

Preturile sunt pe masura. Cu un buget de 2000 de lei te poti alege cu un calculator second hand nemaipomenit. Eu as avea nevoie acum de un laptop deoarece cand vreau sa scriu pe blog, nu trebuie sa fiu neaparat acasa la desktop. Laptop-ul e portabil si la indemana oricand  – si sincer sa fiu, nu as avea nevoie de unul nou si foarte performant. Unul bunicel care sa se miste bine in browsing.

Totusi e de avut grija mare la laptop-uri, deoarece acestea fiind foarte sensibile alegerea acestuia tine mult si de noroc. Daca ai norocul sa prinzi un laptop cu o baterie in stare perfecta de functionare, as putea zice ca restul componentelor sunt deja excelente. Cunosc pe cineva care a cumparat un laptop second hand si se plangea ca daca vrea sa-l folosesasca trebuie sa stea mereu conectat la priza. Bateriile laptop-urilor se strica foarte repede, deci grija mare cand cumparati asa ceva.

392 vizualizari