Premium

Cand si cum se folosesc produsele cosmetice naturale

Exista o vasta clasificare a cosmeticelor. Unele in functie de grupa de varsta, altele in functie de tipul de ten, in functie de tipul de par sau in ce scop sunt utilizate. Se clasifica si ca fiind de clasa dermatologica, naturale etc. Trebuie mentionat ca o astfel de clasificare nu este fara rost si de fapt  denota si modul de folosire sau in orice caz ofera indicatii despre acest lucru.

Cand vine insa vorba de gama de cosmetice naturale, modul si frecventa cu care sunt folosite va aduce influenta si in rezultate. Iata cateva precizari:

53070196 – beauty, people, skincare and cosmetics concept – happy middle aged woman with cream jar over green natural background with cherry blossom

  • Se folosesc numai ce au fost testate.

Chiar daca sunt naturale, au un grad de risc cand vine vorba de alergii. Mai cu seama pentru cei care se cunosc cu predispozitie de alergii sau cu unele clar depistate, lista de extracte naturale a cosmeticelor este de verificat.

Pentru a testa, se foloseste metoda de aplicare a produsului pe o mica portiune de piele, asteptand sa se vada un efect. Abia apoi se pot considera sigure.

  • Daca se vor folosi cosmetice preparate acasa, atentie la dilutii si cantitati.

Uleiurile esentiale nu se folosesc ca atare pentru ca sunt foarte concentrate. Acestea se dilueaza in functie de reteta dorita si de de tipul de produs dorit a fi realizat, daca se aplica pe fata sau pe corp.

  • Cosmeticele au efect daca se folosesc corect si in mod repetat.

Fata de alte tipuri de cosmetice ce se gasesc pe rafturile magazinelor, cele naturale au un efect, sa spunem, mai intarziat. Asta nu inseamna ca nu sunt eficiente, ci ca au nevoie de timp pentru a actiona. Nu te astepta la rezultate dupa prima utilizare, urmeaza o cura si abia apoi cantareste rezultate.

In plus, trebuie sa se aleaga cele ce sunt conforme cu indicatiile fiecarui tip de ten, piele. La fel ca si in cazul altor tipuri de cosmetice, se tine cont de caracteristici ale utilizatorului. Ofera pielii ce are nevoie pare sa fie deviza, deci daca e uscata mergi pe nevoia de intensa hidratare, daca este ten matur, daca este nevoie de protectie solara si asa mai departe. Cu nevoie specifica, produsul cosmetic ales are si sanse sa isi dovedeasca efectele benefice.

  • Cosmeticele naturale se pot prepara si acasa?

Aici este din nou o mare diferenta in modul de utilizare a unor astfel de cosmetice. De regula, acestea nu au un termen extins de folosire dupa ce recipientul a fost desfacut. Tocmai pentru ca nu contin conservanti si tot felul de substante chimice, nu sunt de lunga durata ca si valabilitate. Fiecare produs trebuie sa aiba specificatii pe eticheta privind acest aspect.

Cosmeticele naturale se pot prepara si acasa. Conditia este sa se respecte foarte strict dozajul, calitatea ingredientelor si implicit alegerea unei surse de incredere pentru ingrediente. O recomandare este chiar produse-cosmetice-bio.ro. Realizand cantitati mici de creme, evitand astfel expunerea indelungata la aer a preparatului, cu posibilitate de a incerca tot felul de retete, creme, produse, o astfel de varianta este alternativa cea mai indragita de unele adepte ale cosmeticii naturale.

 

S-ar putea sa te intereseze

Fara comentarii

    Scrie un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.