Premium

Caracteristici care conteaza la alegerea unui motor electric

Tehnologia ne inconjoara, peste tot exista dispozitive menite sa ne usureze existenta, iar majoritatea acestora este actionata de motoare electrice. In sectoare de activitate din cele mai diverse, motoarele electrice isi fac simtita utilitatea, insa multi nu stiu ce alegeri sa faca atunci cand vine vorba de motorul electric potrivit.

Exista o serie de criterii in functie de care oricine se poate asigura ca motorul ales va da dovada de eficienta si performante sporite. Astfel de criterii le explica reprezentantii bmes.ro, pentru ca toate nelamuririle sa fie eliminate.

In primul rand, conteaza tensiunea de alimentare pentru motorul electric in cauza. In functie de aplicatie si de necesar, poate fi vorba despre motoare electrice monofazate sau trifazate.

Urmatorul parametru de avut in vedere se refera la puterea pe care o poate oferi motorul electric. Exista diverse tipuri de aplicatii in care acestea sunt utilizate, iar dimensionarea corecta a puterii va dicta atat performantele oferite de motorul electric, cat si consumul de energie aferent.

Este importanta cunoasterea necesarului de putere, intrucat o supradimensionare a acesteia va duce la un consum inutil de energie pentru o aplicatie care ar putea functiona eficient si cu un motor de putere mai redusa. In egala masura, subdimensionarea puterii este de evitat, intrucat un motor electric cu o putere insuficienta va functiona intr-un regim de suprasolicitare, rezultand astfel intr-un consum energetic sporit.

Exista unele situatii in care seriile standard de motoare electrice nu sunt potrivite din punct de vedere al parametrilor tehnici cu referire la putere. In astfel de cazuri se impune gasirea unui furnizor care poate sa ofere motoare electrice speciale, respectiv realizate dupa specificatii personalizate, pentru a acoperi eficient necesarul aplicatiilor specifice in cadrul carora vor fi utilizate. Braco MES poate oferi solutii in acest caz – cei interesati pot sa verifice optiunile disponibile in cadrul site-ului bmes.ro.

Turatia la care va functiona motorul electric constituie de asemenea un parametru de avut in vedere. La o banda transportoare sau la o scara rulanta, motorul electric va functiona la o turatie mai joasa, insa atunci cand vine vorba despre utilaje industriale folosite pentru prelucrarea metalelor, spre exemplu, este nevoie de motoare electrice care pot sa functioneze la turatii mari.

Nu in ultimul rand, un alt criteriu care determina alegerea motorului electric potrivit se refera la mediul in care va trebui sa functioneze motorul electric in cauza. Uneori este vorba despre conditii optime, fara praf, temperaturi extreme sau umiditate ridicata, insa in alte cazuri exista toate aceste elemente, alaturi de substante cu potential coroziv. Situatia din urma presupune si alegerea unui motor electric ce dispune de protectii suplimentare si de sisteme de ventilatie auxiliare.

Odata lamurite aceste aspecte, alegerea unui motor electric potrivit nu mai constituie o provocare de netrecut. Chiar si o persoana mai putin cunoscatoare din acest punct de vedere va putea face o selectie corespunzatoare pentru a alege motorul electric potrivit pentru o aplicatie specifica. Cei interesati de motoare electrice performante, de serie sau realizate dupa specificatii exacte, pot sa verifice si ofertele prezentate in cadrul site-ului bmes.ro.

Suteu Paul

Mă numesc Șuteu Paul, am 26 de ani și sunt din Bistrița.
Primul blog l-am avut în 2011, iar de atunci am continuat să scriu și să dezbat diverse subiecte aici. Datorită activității în online, am cunoscut oameni faini și am învățat tot felul de chestii noi.
Astăzi e foarte simplu să ai un blog, oricine poate să dețină unul și să scrie, însă mai greu e să te ții de treabă.

Adauga un comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Arhiva blogului

Despre Mine

Mă numesc Șuteu Paul, am 26 de ani și sunt din Bistrița.

Activez in online de prin 2011, insa pe acest blog scriu din 2014.