Caracteristicile esentiale ale unui hidrofor adecvat locuintei tale

Hidroforul este unul din cele mai importante obiecte care completeaza intregul set de utilitati din locuinta unei persoane. Inclusiv in zonele urbane, foarte multe case se orienteaza catre utilizarea unui hidrofor, pentru a se bucura de un sistem personal care presupune o sursa de apa cunoscuta si verificata.

Insa, ca si orice alt dispozitiv din locuinta noastra, hidroforul poate prezenta diferite probleme si defectiuni. Prin asamblarea sa complexa si numarul destul de mare de componente ce ii stau la baza, cauzele pot fi mereu diferite, iar solutiile nu foarte usor de gasit.

Cum alegi un hidrofor?

Momentul in care achizitionam un hidrofor, trebuie sa avem in vedere o serie de aspecte care prezinta un grad mare importanta. Esential este sa ne raportam la casa pe care o avem si de aici putem constata si care ar fi consumul de apa. Vasul de expansiune este cel care marcheaza cantitatea de apa, variind de regula de la 20l pana la 50l pentru locuinte mai mari sau chiar case de vacanta.

De asemenea, presiunea pe care acesta o poate avea reprezinta un alt criteriu care poate face diferenta in alegerea unuia. In functie de care este sursa de apa, care este alimentarea electrica, distanta dintre pompa si cel mai inalt punct de consum, precum si tipul de teava care este folosit, se poate opta catre hidroforul cu o presiune ce ar trebui sa varieze intre 2,5 – 5 bar.

Hidroforul fara vas de expansiune

Odata cu aparitia pe piata a hidrofoarelor fara vas de expansiune, a luat nastere si o dilema pentru foarte multi cumparatori. Acest nou concept adus asupra hidroforului tinde sa capete o popularitate mai mare in randul proprietarilor de locuinte.

Cunoscute si sub denumirea de hidrofoare fara butelie, acestea nu fac necesara montarea unui vas de expansiune, ci presupun un mic rezervor ce vine incorporat cu membrana. Acest aspect ofera o serie de avantaje in ceea ce priveste modul de utilizare si cel de functionare:
• Simplu de instalat – pompa are un caracter mult mai compact, potrivita a fi depozitata in spatii oricat de limitate. Lipsa vasului de expansiune face foarte simpla asamblarea sa, iar controlul asupra intregului sistem de instalatie este mult mai usor.

• Silentios – zgomotul creat de hidrofor de fiecare data cand porneste este unul foarte neplacut si enervant, mai ales atunci cand acesta se afla intr-un loc care permite redarea sunetelor destul de mare intr-o zona extinsa a locuintei. Nivelul mult mai redus al zgomotului ofera si un grad mai mare de confort pentru proprietarii de case.
• Protectie la supraincalzire – datorita faptului ca trebuie sa porneasca destul de des, mai precis, de fiecare data cand se deschide robinetul, este important sa existe si o garantie asupra unor efecte neplacute ce pot aparea din cauza supraincalzirii.

• Usor de ales – hidroforul fara butelie nu prezinta aceleasi probleme in ceea ce priveste o achizitionare corecta. Lipsa vasului de expansiune, micile dimensiuni si capacitatea de a aspira la adancimi de maximum 8 m fac foarte simpla alegerea hidroforului.
Pe shop-einstal.ro se gaseste o gama variata de hidrofoare care surprind toate caracteristicile mentionate anterior, inclusiv cele cu vas de expansiune si cele fara.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.