Cat de des schimbi uleiul la masina ?

Am un prieten care lucreaza la un service auto. Zilnic repara, verifica si schimba uleiul multor masini, asadar are o anumita experienta. Cand mi-am schimbat uleiul la motor, am fost bineinteles la garajul lui si am discutat cu privire la ce ulei sa aleg. Eu cel putin nu ma pricep la mecanica si la masini in general, asa ca am lasat totul pe seama lui. Mie sa-mi functioneze masina cum trebuie si pe urma platesc cat costa.

Singurul lucru pe care il stiam cu adevarat e ca am nevoie de ulei pentru masini Fiat si ca asa trebuie sa cer la magazinul respectiv. Zis si facut, ma duc la magazin, era un magazin de piese auto si vindea o domnisoara. Nu prea s-a citit incredere pe chipul ei, dar cu toata graba si cu increderea i-am cerut sa-mi dea 4l de ulei de motor pentru o masina Fiat Stilo. Fata respectiva din necuostiinta, probabil ca era noua la magazinul respectiv mi-a dat ulei de motor pentru Ford, insa ajungand la garaj, tipul m-a trimis inapoi cu uleiul respectiv si am primit cel de care aveam nevoie de fapt.

N-a fost asta o dezamagire, ideea e ca am gasit ceea ce cautam si s-a efectuat schimbul de ulei cu succes. Chiar il intrebasem pe un mecanic care mai era pe acolo „cat de des trebuie schimbat uleiul la masina” ? – A ridicat din umeri – Undeva pe la 15.000 km.. depinde de vascozitatea lui. Mai verifica-l din cand in cand.

N-ar trebui sa-mi fac griji de functionalitatea motorului. Consider ca am ales un ulei de calitate, Mobil 1 de la Star Lubricants, asa ca nu vad ca ar fi ceva rau in asta. Probleme cu masina nu sunt inca, sper sa nici nu fie.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.