Cate ceva despre carburanti.. pacura si branduri

De cand cu noile preturi la motorina masina mea a inceput sa se “odihneasca” mai mult. Parca nu mai la fel de activa cum era odata si banii din portofel scad saptamanal cu cateva zeci sau sute in minus.

Imi aduc aminte cand la inceputul anilor 2000, pretul carburantului era extrem de ieftin – costa 1 leu 50 parca. Era lux pe atunci, alimentai de 50 de lei (banii de acum), faceai turul Romaniei si iti mai ramanea sa mergi sa mai alimentezi o data. Chiar daca nu erau atatea masini la vremea respectiva, trafic era prin oras si benzinariile erau tot pe +, niciodata nu s-a adus vorba despre faliment sau alte povesti.

Acum e total invers. Parca totul s-a intors 360º si preturile carburantului au explodat. Au ajuns sa coste de 6 ori mai mult si inca e intr-o continua scumpire.. si totusi de ce ? Se termina sursa de petrol, creste numarul masinilor, rafinariile dau faliment ? De ce ? Nu am aflat raspunsul niciodata si chiar sunt curios ce sta la baza scumpirii carburantului.

Un grafic ne arata exact scara preturilor carburantului din anul 1997 pana in 2014

Oil Energy Trading si propune sa fie un partener de succes pe piata de profil, prin asigurarea unor servicii apreciate si competitive. Obiectivul principal al companiei este sa devina, pana la sfarsitul anului 2017, cel mai eficient si de incredere furnizor de produse petroliere din Romania.
Oil Energy Trading comercializeaza pe teritoriul Romaniei, carburanti de inalte standarde ( motorina, benzina, pacura, CTL si bitum ) la preturi semnificative.

333 vizualizari