In cautarea unui job

In ziua de astazi e destul de dificil sa gasesti un loc de munca pe care sa i-l poti stapani, ca sa zic asa si mai ales bine platit, daca nu indeplinesti anumite criterii.

Un astfel de criteriu important, daca nu si cel mai des cerut, sunt studiile viitorului angajat. Cei mai multi angajatori insista foarte mult pe aceasta cerinta tocmai pentru a face o selectie cat mai precisa intre candidati, alegandu-i fireste pe cei mai buni.

Varul meu din Brasov, student la o facultate cu program la distanta in Bucuresti, era dornic sa-si gaseasca un loc de munca cat mai repede posibil. Stiti voi, viata de student presupune o gramada de cheltuieli, chirie, bani de buzunar, deci automat te determina in cautarea unui loc de munca din care sa te poti intretine.
Fiind inscris la o facultate cu program la distanta, avea timp suficient pentru a merge si la un servici, asa ca a cautat pe net, prin ziare, pe unde a putut joburi in Brasov, cautase intr-o vreme si joburi in Baia Mare, in general locuri de munca ce nu presupun munca fizica, asa ca ar fi optat pentru un post ca bucatar, ospatar chiar si operator intr-o instituitie sau intreprindere.

Cu timpul a gasit ceva locuri de munca in Brasov, insa nu a aplicat pentru nici unul, deoarece am insistat sa caute si alte locuri de munca in Bucuresti, mai ales ca sunt si mai multe si mai diversificate decat in Brasov, plus ca ii e mai usor sa ajunga si la cursuri.

M-a ascultat tipul si mi-a dat dreptate, iar acum lucreaza ca gestionar la o firma de curierat unde castiga suficient de bine incat sa se poata intretine, iar pe langa asta are si un program lejer de munca, de la 8 pana la 14.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.