Cel mai vechi steag din lume

Steagul Danemarcei este cel mai vechi și folosit în mod continuu steag național.

Cel mai vechi steag național folosit continuu este cel al Danemarcei. Designul actual al unei cruci scandinave albe pe fond roșu a fost adoptat în 1625, iar forma pătrată a acesteia în 1748. În Danemarca, este cunoscută sub numele de „Dannebrog” sau „pânză daneză”.

Deși Danemarca nu a făcut niciodată parte din Imperiul Roman, modele similare au fost folosite de Imperiu pentru a reprezenta provinciile, deoarece crucea albă este simbolul creștinismului. Crucea scandinavă are dunga orizontală ușor în partea stângă a pătratului în timp ce vă confruntați cu ea.

Deși nu există o definiție prescrisă a ceea ce constituie utilizarea „continuă”, steagul danez a fost cu siguranță folosit în anii 1370, așa cum arată Armorialul Gelre de Claes Heinenzoon (sau Heynen 1345-1414). A fost, cu siguranță, folosit și în bătăliile navale. în timpul războiului împotriva Suediei în anii 1560, așa cum se arată în acuarelă în Bericht von Pulver und Feuerwerken de Rudolf Dewenter din 1585. În articolele sale de război, promulgate la 8 mai 1625, regele Christian al IV-lea a emis primele reglementări cunoscute pentru arborarea drapelului și a culorilor Comandamentul Marinei din Danemarca.

sursa
105 vizualizari