Construirea si intretinerea unei case de lemn. Afla tot ce trebuie sa stii despre acestea !

Intr-o perioada in care tot mai multe persoane par sa-si doreasca sa evadeze din agitatia urbana si sa se orienteze catre constructia unei case in afara orasului, au aparut si mai multe posibilitati. Ei bine, e oarecum impropriu sa spunem ca realizarea unor case de lemn este noua, fiindca aceasta materie prima a fost cu siguranta folosita inca dinaintea caramizii.

Dupa o buna perioada de timp in care majoritatea constructiilor s-au axat pe folosirea caramizii si a fabricatelor ce au avut la baza betonul, noul trend, mai ecologic si mai eficient, se orienteaza catre constructiile din lemn.

Este o varianta buna sa construiesti o casa de lemn? Cat este de usor s-o intretii? Vom raspunde in cele ce urmeaza, acestea fiind intrebari foarte importante pentru toti cei care vor sa faca o alegere corecta cu privire la materialul folosit.

Ce implica procesul de constructie?

Inainte de a lua decizia de a construi o casa din lemn trebuie sa intelegi fiecare pas. Primul este cel referitor la alegerea si analizarea terenului pe care aceasta se va ridica, apoi este faza de proiectare, in care ideile tale trebuie sa fie concretizate in cadrul unui plan, iar mai apoi este faza de executare, in care acestea se pun in practica.

Referitor la primul aspect, cel al terenului, e important de stiut ca aceste case de lemn se adapteaza foarte usor inclinatiei si structurii solului, astfel incat sunt mult mai stabile si mai putin dependente fata de cele realizate din caramida.

Din punct de vedere al proiectarii, casele de lemn pot fi realizate in foarte multe forme, lipsa imaginatiei fiind singurul impediment in calea concretizarii unui loc de vis. Altfel spus, vei putea sa iti construiesti un loc splendid, care sa fie exact pe gustul tau, dar cu o singura conditie – sa apelezi la profesionisti. Etapa de proiectare necesita calcule si cunostinte avansate, astfel incat rezultatul final sa fie unul excelent.

Iti recomand echipa litarh.ro pentru a fi sigur ca ai parte de ce e mai bun. Acestia au o vasta experienta in acest domeniu, in special in ce priveste prefabricarea acestor case de lemn.

In ceea ce priveste etapa de executie, ei bine, marea majoritate a caselor din lemn sunt realizate din structuri prefabricate, ceea ce eficientizeaza foarte mult timpul de montaj al acestora. Daca ai o echipa cu experienta atunci chiar si in cateva zile poti ridica o astfel de casa, ceea ce e minunat, cand ne gandim la faptul ca pentru case realizate din alte materiale finalizarea constructiei poate dura luni intregi.

Ce trebuie sa stii despre intretinere?

Am discutat despre cele mai importante aspecte cu privire la constructie, nu-i asa? Insa, cat de simplu sunt de intretinut? Pana la urma vorbim despre lemn ca material principal folosit si stim ca acesta in combinatie cu focul nu are un rezultat tocmai dorit.

Ei bine, nici din aceasta perspectiva nu ar trebui sa stai ingrijorat. In prezent exista numeroase solutii de ignifugare, astfel incat sa tratezi constructia respectiva si sa minimizezi riscul de incediu.

Totodata, casele de lemn trebuie sa fie tratate si impotriva unor daunatori naturali, iar in felul acesta vor prezenta o durata de viata foarte mare.

Din punct de vedere al intretinerii, trebuie sa aducem in discutie si faptul ca aceste case de lemn sunt excelente la izolatii. Lemnul este un material cunoscut pentru capacitatea sa de a retine caldura pe timp de iarna si de a oferi acea senzatie de racoare in zilele toride ale sezonului cald.

Prin urmare, o casa de lemn este usor de realizat si usor de intretinut. Pe langa toate acestea, arata foarte bine, mirosul e imbietor si iti ofera o puternica senzatie de relaxare. Este foarte evident ca trebuie sa iei in considerare aceasta optiune daca vrei sa te bucuri de o casa eficienta si de lunga durata!

705 vizualizari