Cositul de atunci si cositul de acum

Cand eram mic si veneam pe la tara, bunicul ma lua mereu cu el la cosit – ca sa ii tin de urat – zicea el. Imi facea placere sa il insotesc pana isi termina treaba, desi la camp unde mergeam era o arsita de la care incepea sa ma doara capul. Ne asezam sub un mar la umbra si imi povestea tot felul de amintiri din tineretea lui in timp ce isi batea si ascutea coasa; imi placea sa il ascult.

Pe atunci nici nu se stia ca exista aceste motocositoare de umar profesionale care tund iarba cu o viteza nemaipomenita, atunci totul era mult mai dificil, iarba se cosea cu coasa, lucru fizic si era foarte greu.

Ce mi-as fi dorit sa ii ofer acum bunicului o motocoasa O-mac.ro si ce bine i-ar fi prins una la gospodarie, dar din pacate nu mai pot face acest lucru..

Sunt sigur ca i-ar fi placut sa o foloseasca, mai ales acum in ultima vreme.

Avea o gospodarie si o gradina foarte bine organizata. Imi placea sa ii fiu de ajutor si sa muncesc cot la cot cu el. Avea toate uneltele si sculele esentiale pentru o gospodarie bine pusa la punct, desi nu erau ele cele mai profesionale, nu ducea lipsa si nu era nevoit sa se imprumute de la alticineva.

Chiar mi-as fi dorit acum sa fie printre noi bunicul si sa ii arat ce reduceri de Black Friday sunt la produsele de gradina. Cu siguranta ar fi cumparat ceva de acolo – o lopata, o motocositoare, orice unealta i-ar fi fost de folosinta in gospodarie. Sunt convins de asta.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.