Premium

Criteriile absolut necesare pentru alegerea unui televizor

Alegerea unui televizor la ora actuala nu este o chestiune banala. Din fericire sunt si optiuni multiple care sa ii faca pe utilizatori incantati de varii functii. Partea mai putin placuta se refera la faptul ca o data cu prea multe tipuri, vine si confuzia despre ce este potrivit de ales.
Oarecum ironic si paradoxal, ceea ce este mult nu este si bine. Dar, decat televizoarele simpliste ca in trecut, mai bine sa ai de unde alege. Pentru ca vrand nevrand va trebui sa te raportezi la ceea ce tine de spatiul unde il vei utiliza si la asteptarile pe care le ai.

Iata si criteriile de baza pe care sa le aveti un vedere in alegerea unui televizor, fie ca este un televizor LG sau alta marca:

Dimensiune
De fapt la acest capitol cel mai adesea se tine cont de dimensiunea ecranului. In functie si de camera unde se va plasa, se va tine cont de un nivel echilibrat. Pana la urma, cu cat camera este mai mica, cu cat distanta intre televizor si zona de relaxare a utilizatorului, canapeaua spre exemplu, este mai mica, cu atat necesarul unui ecran mai mic se impune. Pentru o camera este destul de comuna alegerea unui televizor de 80 de cm. Pentru un living generos puteti merge pe optiunile de 100+ cm.

Calitatea imaginii
Scopul principal este acela de a privi un ecran ce iti ofera o rezolutie satisfacatoare, cu imagine placuta. Asadar, in acest sens veti descoperi capacitatea HD sau chiar si ulta HD a televizoarelor. Desigur ca pe masura acelui high definition si pretul va fi ceva mai mare.

Sunet
Daca alegeti un model simplist si il plasati pe perete, veti constata ca difuzorul acestuia fiind in spate, se aude cam greu. Ajungeti sa dati la un volum foarte mare pentru ca sunetul sa fie satisfacator. Asadar, ar fi bine sa va ganditi la un sistem stereo incorporat, la anumite caracteristici superioare pe care le are televizorul cu pricina la capitolul sunet. Poate fi vorba de un difuzor down firing, de clear voice III, cum sunt unele modele de la LG.

An fabricatie
Chiar daca pentru unii este prea putin important acest aspect si aleg orice este fabricat din 2014 pana in prezent, ar fi bine sa va raportati la un an cat mai aproape de realitatea actuala. Asta pentru ca unele softuri sunt depasite, timpul de reactie al unui televizor de acest fel este incetinit, greoi, ceea ce reprezinta din start un dezavantaj pentru utilizator. Desigur, cu cat este mai recent fabricat, cu atat este mai modern si mai satisfactoar in functii.

LED? Smart TV?
Un smart tv se conecteaza la o retea, permite navigare pe internet, deci puteti lua in considerare si acest avantaj daca sunteti si genul care ar avea nevoie de acest lucru.
Cat despre faptul ca un televizor este LED, este bine de stiut ca va consuma mai putin, cu pana la 30 de procente. Este de asemenea cu o durata de viata mai mare si cu imagini imbunatatite, totul la pachet cu un display foarte subtire. Tehnologia LED este superioara LCD-urilor.
Avand in vedere astfel de criterii esentiale, alegerea unui televizor se va completa cu preferinte personale si la partea de aspect.

S-ar putea sa te intereseze

Fara comentarii

    Scrie un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.