Premium

Cum alegi eficient o pompa de recirculare a apei ?

Am lucrat in domeniul instalatiilor sanitare si termice aproximativ 2 ani, 2 ani in care pot sa zic ca am acumulat o vasta experienta si as putea oricand, la orice ora sa-ti spun de ce sa alegi centrala X in locul centralei Y sau in cazul de fata cum poti sa alegi eficient o pompa de recirculare a apei care sa fie potrivita pentru nevoile tale dar sa dea si randament.

Ei bine, sa ne intelegem de la inceput. Ma gandesc ca fiecare ne dorim pentru propria locuinta ce-i mai bun, sa avem confortul dorit si sa ne putem bucura de utilitatile de care depindem zilnic in casa noastra. Sa luam spre exemplu igiena zilnica sau spalatul vaselor. In acest caz, pentru ambele activitati, atat dusul zilnic cat si spalatul vaselor o sa avem nevoie de apa calda pentru a face aceste lucruri. Pentru a facilita si a solutiona toate aceste nevoi exista ceva la indemana fiecaruia, si-anume o pompa de recirculare a apei.
Aceste pompe de reciculare sunt de mai multe feluri, dar asta poate fi irelevant pentru tine, asa ca nu o sa intru in teorii, dar e bine de stiut ca indiferent de specificatile pe care le poti intalni la o pompa de recirculare a apei, avantajul este un remarcabil si am sa zic si de ce:

Exista situatii cand trebuie neaparat sa ajungi intr-un loc si vrei sa faci un dus rapid. Se intampla adesea sa pierzi minute bune pana vine apa calda in instalatie si asta e foarte aiurea. Ai pierdut timp pretios, probabil ai intarziat si ti-ai facut si un pachet de nervi pe ziua respectiva. Asadar in acest sens instalarea unei pompe de recicurlare a apei calde o sa fie alegerea optima pentru a nu intalni astfel de situatii nedorite.
Cat de placut e ca atunci cand deschizi robinetul sa obti apa calda in doar cateva secunde ?

O instalatie termica dotata cu o pompa de reciculare a apei este o alegere foarte utila, apa incalzita fiind pompata prin tevile dedicate astfel incat sa obti la orice ora temperatura apei pe care o doresti.

Acum ca te-am lamurit pe scurt cum sta treaba, sa raspund si la intrebarea: Cum alegi eficient o pompa de reciculare a apei ?

Majoritatea pompelor de apa vechi au dimensiuni mai mari decat ar trebui si sunt cam zgomotoase. O alternativa eficienta ar fi inlocuirea cu pompe cu turatie variabila mai mici. O astfel de pompa cu turatii variabile mai mici se va adapta mult mai usor la noua situatie, va reduce zgomotul din instalatie si va economisi energie, asadar vei obtine un mai bun randament.

Cat despre calitate si durabilitate, nici nu se pune problema. O sa te trimit exact intr-un loc unde vei gasi cele mai accesibile pompe recirculare apa, unde clientii au fost multumiti de achizitie si randamentul oferit de aceste pompe. Gama variaza, la fel si preturile insa pe shop-einstal.ro poti gasi cele mai accesibile pompe de recirculare atat din punct de vedere al eficientei, pretului cat si a durabilitatii. Tot acolo poti gasi si alte accesorii si produse din domeniul instalatilor sanitare sau termice.

In concluzie fie ca discutam de un sistem de incalzire racorda la reteaua centralizata sau de orice alt tip de retea, pompele de recirculare reprezinta o solutie de durata pentru casa si nevoile tale. In acest caz apa se va raci in timp mai indelungat si va fi mentinuta la temperatura dorita la costuri mici.

S-ar putea sa te intereseze

Fara comentarii

    Scrie un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.