Cum am invatat eu sa-mi calc hainele

Daca stau sa ma gandesc bine nu cred sa-mi mai fi calcat mama hainele de multi ani.  Poate si de vreo 5 ani, de cand eram la liceu, dar e bine ca m-am invatat eu si nu mai e nevoie sa apelez la nimeni sa-mi calce hainele.

M-am invatat sa-mi calc hainele mai mult din obligatia mamei care tot a insistat sa incerc macar o singura data sa-mi pun camasa pe masa de calcat si sa incep frumos sa trec cu fierul de calcat pe toata suprafata camasii pana nu mai ramane sifonata. Pana aici toate bune si frumoase, dar domnul Paul cand s-a pus pe treaba si-a ars camasa la o maneca si nu am mai avut incotro decat sa o arunc.. Nu m-am lasat batut de situatie si am incercat sa-mi calc si alte camasi si pantaloni, insa nu mai greseam si le calcam chiar foarte bine – doar nu o fi matematica – ce e asa greu sa treci cu fierul de calcat de la stanga la dreapta ? ..ziceam eu

Si exersand si calcandu-mi aproape zilnic hainele, am invatat si eu aceasta “arta”. Acum sunt PROFI.

As vrea ca in urmatoarea perioada de timp sa-mi iau un fier de calcat de voiaj Philips pe care sa-l port cu mine indiferent in ce locatie calatoresc. Chiar am dus lipsa de un astfel de fier de calcat vara aceasta la mare. La pensiunea unde am fost cazat, nu aveau cameristele asa ceva, dar m-am descurcat si fara.

Oricum cei care calatoresc si nu numai, cunosc aceasta situatie in care de multe ori cand esti departe de casa, iti vine sa intri in primul magazin de electronice si sa cumperi un fier de calcat, doar sa stii ca ai hainele aranjate.

Dar inainte de achizitionarea propriu-zisa a fierului de calcat de voiaj, am de gand sa schimb masa de calcat cea veche pentru ca deja e demodata si are si unele defecte.. si sa iau o masa de calcat la un pret bun.

398 vizualizari