Cum putem obtine culturi productive ?

Ajutorul oferit culturilor prin diferitele produse fitosanitare existente este unul insemnat, important si de care nimeni nu ar trebui sa le priveze. In fapt sunt cele care ajuta ca rezultatele sa fie reprezentate de o productie multumitoare, cu roade bogate si sanatoase.

In cazul utilizarii acestora, se cade ca atentia acordata prepararii si aplicarii substantelor diverse sa se realizeze cu responsabilitate. Solutiile de stropit trebuie sa respecte cantitati de solutie prestabilite, iar ordinea amestecarii acestora sa se realizeze intocmai cu recomandarile specialistilor. Numai in acest fel efectul se va resimti la nivelul culturilor, respectiv produsul fitosanitar va fi eficient. Spre exemplu, un lucru de stiut este ca niciodata nu este bine sa amesteci produse cu un PH foarte acid sau foarte bazic intrucat efectele vor fi negative.

Recomandari privind realizarea solutiilor din produse fitosanitare
Vine in intampinarea ta cu sfaturi, dar si produse calitative in ceea ce priveste produsele fitosanitare magazinul online Nuoricum.ro.

Respecta indicatiile privind cantitatea de apa de adaugat in bazin. De asemenea ai in vedere ca in timpul in care prepari solutia sa mentii pornit agitatorul.

Daca este cazul si daca recomanda si producatorul, adauga agenti pentru corectarea pH-ului apei. Ai in vedere asta pentru ca un pH nepotrivit poate degrada mai rapid solutiile. Exista agenti de bazificare ori acidifiere, respectiv sulfat de amoniu ce il poti folosi in acest sens.

Este foarte important in cazul produselor granulate ca acestea sa fie lasate suficient timp la dizolvare. Pe langa produsele lichide sunt necesare si suspensii – poate fi vorba despre suspensii lichide sau de suspensii concentrate.

Adaugarea de produse emulsionabile, microcapsulate, respectiv a adjuvantilor sau a surfactantilor se realizeaza intocmai cu recomandarile. In cazul acestora din urma spre exemplu preferabil este sa se urmareasca instructiunile produsului in care se adauga. Pe unele dintre acestea scrie clar ca nu sunt permisi intrucat cresc fitotoxicitatea lor. Exista insa situatii in care ajuta la o protectie mult mai eficienta a substantei active, prin elementele blocante ale razelor UV din compozitie. Vor impiedica deci deteriorarea cauzata de razele nocive.

Niciodata sa nu faci amestecuri dupa auz sau care stii ca nu sunt recomandate de cei cu experienta si cunostinte vizavi de acestea.

Daca vei realiza o cautare online in acest sens, vei vedea cat de multe sunt combinatiile pe care nu trebuie sa le realizezi niciodata cand vine vorba despre produse fitosanitare. In orice caz, poti solicita sfatul specialistului in momentul in care realizezi achizitia produselor.

Sunt aspecte pe care nu ai de unde sa le stii, deci nu e nimic gresit in a te interesa in privinta lor. Spre exemplu, intotdeauna trebuie aplicate produsele cu actiune preventiva, de contact, numai in perioadele insorite si uscate din an. In acest mod vei maximiza efectul produsului intrucat substanta activa va actiona mai profund.

In cazul plantelor puternic afectate sau care prezinta tesuturi moarte, este de preferat sa nu utilizezi produse sistemice. Mai multe astfel de informatii, recomandari si sfaturi insa poti afla direct de la specialistii http://nuoricum.ro.

491 vizualizari