Cum sa recunosti ochelarii de soare Ray Ban

Cu totii am auzit macar o singura data de ochelarii de soare Ray-Ban. Probabil unul, daca nu primul si cel mai dorit brand de ochelari de soare din lume, Ray-Ban a ajuns atat de popular datorita modelelor de ochelari Wayfarer, Aviator sau Dirty Harry care fac parte din gama de accesorii a cat mai multor persoane.

In ziua de astazi, ati observat ca exista produse fake, replici la majoritatea produselor de top: la incaltaminte, la telefoane mobile, imbracaminte, chiar si la ochelarii de soare Ray-Ban.
Diferenta dintre o pereche de ochelari R-B originali si o pereche fake se poate observa foarte simplu, fara prea multe cunostinte in domeniu.

raybanIn primul rand trebuie sa fim atenti la pret. Pe piata, pe magazinele de anunturi sunt comercianti ce vand si sustin cu tarie ca produsul lor este original. Sa nu-i credeti. O pereche de ochelari Ray-Ban costa de la 300 lei in sus si chiar daca Cutarica vrea sa lase din pret, e clar ca ceva nu miroase a bine. Ochelarii respectivi pot fi o replica de 2 lei iar tu dai pe ei de 100 de ori mai mult. Un bun comerciant si de incredere, prezinta un certificat, o factura sau o chitanta cum ca ochelarii sunt originali si au costat pretul “X” sau “Y”. Asadar daca ochelarii nu sunt insotiti de un certificat de autenticitate, acestia sunt cel mai probabil falsi.

De asemenea sa fiti foarte atenti la imperfectiuni. De obicei replicile au defecte, logo-ul brandului este stantat gresit, nu este pozitionat corect sau balamalele sunt de proasta calitate si se misca intr-o parte si in alta.
Alte diferente des intalnite intre ochelarii originali si cei contrafacuti sunt: lentilele si greutatea ochelarilor. Lentila unei perechi de ochelari Ray-Ban originali este din sticla lucrata manual iar lucrul acesta se poate observa foarte repede, pe cand cei fake pot fi din plastic sau o sticla subtire de proasta calitate.

Acum doi ani mi-am achizitionat o pereche de ochelari Ray-Ban Wayfarer pe care ii folosesc si acum si sunt impecabili dupa atata vreme. Sunt comozi, nu ma dor ochii daca ii folosesc mai mult timp, precum ma dureau de la o pereche achizitionata de la un talcioc si se observa calitatea acestora. Sunt lucrati perfect si vorba aia, dai un ban o data, nu in fiecare zi. Eu i-am achizitionat de pe un magazin de specialitate ce comercializeaza doar produse ale celor mai importante branduri, asadar am primit toate informatile necesare pentru a ma convinge ca nu cumpar un produs fake.

Sfatul meu este sa te asiguri ca achizitionezi de la puncte de vanzare autorizate, pentru ca in mediul online exista multe site-uri ce comercializeaza ochelari Ray-Ban contrafacuti, asadar pentru o mai buna alegere poti vedea aceasta oferta de ochelari de soare Ray-Ban 100% autentici.

484 vizualizari