Cum se efectuează procedura de sigilare dentară la copii

Îngrijirea dinților este un obicei sănătos care ar trebui să se formeze încă de la vârste fragede. Așadar, copiii ar trebui învățați să adopte o igienă orală riguroasă pentru a preveni problemele și afecțiunile dentare ce pot apărea în timp.

Ce este caria dentară?

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni – caria dentară, apare la aproximativ 90% dintre oameni și se pare că cei mici sunt cei mai predispuși la acest fenomen.

Boala este cauzată de agenții patogeni care sunt prezenți în placa bacteriană și care distrug în mod treptat țesuturile dure ale dintelui.

Sigilarea dinților la copii – o procedură sigură de prevenire a cariilor

Din fericire, evoluția și-a pus amprenta și asupra domeniului stomatologic, astfel că, în zilele noastre există metode eficiente de prevenire a afecțiunile dentare, pe lângă respectarea riguroasă a regulilor de igienă orală.  Așadar, una dintre cele mai eficiente și sigure proceduri de prevenție a cariilor dentare este sigilarea dinților la copii.

Vârsta minimă la care se poate aplica acest tratament de prevenire este de 6 ani, odată cu erupția primului molar definitiv, cu alte cuvinte al șaselea dinte de pe arcada.

În general, se recomandă implementarea procedurii imediat după eruperea completă a dintelui. În caz contrar, acesta se va caria sau se va murdări îngreunând aplicarea sigiliului pe dinte.

Sigilarea dentară – preț și avantaje

 

  • Sesiunea de sigilare nu durează foarte mult – aproximativ 5 minute.
  • Procedura nu implică durere, astfel că, nu va fi nevoie de anestezie sau de sedarea micuțului pacient.
  • Nu este scumpă. Știm că sănătatea, de fapt, nu are preț, iar o procedură ce are ca scop prevenirea va avea întotdeauna costuri reduse față de anumite tratamente ce pot fi costisitoare. Orientativ, prețul sigilării dentare poate fi cuprins între 150 și 200 RON, în funcție de tipul dintelui – temporar sau permanent.
  • Ajută la conservarea sănătății orale. Materiale folosite în cadrul acestei proceduri sunt bicompatibile, astfel că nu vor conține nicio substanță dăunătoare organismului. În plus, sigilarea dentară nu va permite sedimentarea bacteriilor, iar în felul acesta, cel mic va fi protejat de o serie de eventuale probleme – cum ar fi, de exemplu, posibilele infecții dentare.

Pentru ce dinți se recomandă sigilarea

Specialiștii susțin că orice dinte ce prezintă caracteristici anatomice pentru dezvoltarea cariilor ar trebui să fie sigilat.

Nu doar copii pot beneficia de această procedură, ci și adulții pot opta pentru sigilarea dentară. Datorită cercetărilor și a progreselor din acest domeniu, în prezent, soluțiile sigilante pot avea o durată îndelungată, dacă pacienții vor adopta obiceiuri sănătoase de îngrijire și de întreținere a dinților.

Alege Clinica Trident!

Dacă ții la sănătatea orală a copilului tău și te-ai gândit să optezi pentru o procedură de sigilare a dinților, atunci ai putea să te orientezi către serviciile premium ale unei clinici din București. Spre exemplu, Clinica Trident are tehnologiii digitalizate de ultimă generație și o întreagă echipă de specialiști care au cele mai eficiente soluții de prevenire și de tratare a problemelor din cavitatea orală. Specialiștii de aici pun confortul pacientului pe primul loc și aduc rezultate excepționale, indiferent de procedurile efectuate. Mai mult decât atât, Clinica Trident are cel mai bun bloc operator din România și dispune de o linie de sterilizare computerizată, radiologie digitală, computer tomograf și laborator performant de tehnică dentară.

 

405 vizualizari