Cum trebuie sa arate acoperisul casei tale ?

Unul dintre cele mai importante elemente ale unei locuinte este acoperisul. Acesta are un rol foarte important in protectia impotriva intemperiilor dar de asemenea as putea spune ca acoperisul reda aspect locuintei prin forma si orientarea pantelor si mai ales a materialului din care este construit.

Vremea in Romania e destul de prielnica, dar se intampla de putine ori sa faca pe nebuna si sa fie mai aspra. In astfel de situatii, indicat ar fi sa luam masuri de precautie si sa ne asiguram ca locuinta noastra poate face fata eventualelor capricii ale vremii si/sau altor evenimente de alta natura.

Modelele de acoperis variaza si de obicei se construiesc dupa cat de mica sau mare este suprafata care trebuie acoperita. Totusi, pot fi construite si dupa ideea fiecarui beneficiar in parte, dar de obicei e bine sa fie lasat constructorul sa il faca cum e mai bine – pana la urma il faci sa te protejeze, nu sa te uiti la el sa-i numeri turnuletele si tiglele.

Strabunicii sau poate chiar bunicii nostri foloseau pentru acoperis paie sau iarba de mare in loc de tigle si placi onduline care bineinteles ca nu se gaseau pe atunci. Probabil tigle erau, dar nu multa lume isi putea permite.
Pe la tara inca mai sunt astfel de locuinte acoperite cu paie, dar evul mediu a fost acum multa vreme – nu se mai poarta. Astazi sunt fel si fel de modele de tigle ceramice si metalice de toate dimensiunile precum acestea – si preturile difera de la magazin la magazin. In Arabesque de exemplu gasesti o gama variata de elemente de acoperis si preturile sunt bune.

Acoperisurile trebuie sa fie cat mai rezistene posibil, tocmai pentru ca e zona cea mai putin accesibila a unei cladiri in cazul unor reparatii sau renovari si de aceea necesita rezistenta. In acelasi timp stricaciunile si distrugerea acestuia se poate diminua radical daca structura ofera durabilitate in timp.

358 vizualizari