Despre Romalimenta

#sursa Romalimenta.ro

Federatia Romalimenta grupeaza majoritatea asociatiilor/patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si multinationale. Prin federatia Romalimenta  propune sa se faca auzita o voce unitara a acestui sector, avand reprezentativitate recunoscuta juridic si fiind semnatara a Contractului colectiv de munca pe ramura.

Obiectivul major pe care Romalimenta il propune, prin totalitatea activitatilor federatiei, este de a sprijini dezvoltarea rapida a industriei alimentare cat si pentru articole Romalimenta in contextul pietei Uniunii Europene.

Subiectele de mare actualitate ale industriei romanesti (evaziunea, reducerea TVA alimente, etc) au un impact major si ne preocupa permanent. Chiar daca ele alcatuiesc o realitate (nedorita) in mediul de afaceri, sunt chestiuni cu care se confrunta si firmele de genul din alte tari europene.

La fel de importante sunt dezbaterile de la Bruxelles si din intreaga Uniune, generate de profundele schimbari datorate globalizarii, crizei economico-financiare, dar si puseelor alimentare si, mai devreme sau mai tarziu, ele au efect direct asupra industriei alimentare romanesti.

In aceeasi masura de importanta este si securitatea alimentara care joaca un rol foarte important in activitatea acestei federatii. Asigurarea securitatii alimentare reprezinta, in societatea contemporana, nu numai o problema vitala pentru o mare parte a populatiei globului, ci si o cerinta majora pentru desfasurarea normala a vietii internationale. Prima conditie a existentei individului considerat separat, dar si a unei comunitati in ansamblul sau este hrana, iar astazi, la inceputul mileniului trei, nu putem afirma ca acest flagel – foametea – a fost eradicat.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.