Acasa Premium Dictionare limbi straine

Dictionare limbi straine

3 minute sa citesti
0
0

Saptamana trecuta am sustinut examenul in scris pentru admiterea la Scoala de Politie Cluj.
M-am pregatit pentru acest examen din gramatica limbii engleze si gramatica limbii romane.
Ghinion sau nu, nu am reusit sa obtin punctajul necesar pentru a fi admis, insa imi pare bine ca m-am descurcat mai bine decat ma asteptam la engleza, adica am raspuns corect la mai bine de jumatate din intrebari. Pentru engleza m-am pregatit dintr-o carte de gramatica si un dictionar roman-englez englez-roman din care se pare ca am ramas cu ceva.

Un dictionar nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nici unui elev sau cititor. Chiar daca cu un singur click poti accesa un translator pe internet, ei bine, nu se compara cu un dictionar complex care indica mult mai precis adevaratul sens al cuvantului in limba respectiva. Un exemplu ar fi limba latina, care intr-un translator obisnuit de pe internet nu se gasesc majoritatea cuvintelor si expresilor, pe cand intr-un dictionar latin roman gasesti peste 15 600 de cuvinte-titlu – fiind astfel cel mai bun instrument de lucru pentru descifrarea frumusetilor ascunse in textele marilor autori latini.

Trecerea latinei tarzii – a celei populare, vorbite – spre limbile romanice particulare, care iau nastere in relativ scurta vreme, si a celei culte, carturaresti, la calitatea de superstrat de limba culturala, secole de-a randul, in scoala, in actele oficiale si in administratie, in operele stiintifice, religioase, filozofice si tehnice de orice fel, ne-a facut, daca nu sa indicam – cel putin sa sugeram la ce cuvant romanesc sau modern a dus termenul latinesc si sa usuram astfel intelegerea genetica a unui foarte mare numar de cuvinte si deci notiuni de limba romana actuala si din alte limbi moderne.

Incarca mai multe postari asemanatoare
Incarca mai multe de la Suteu Paul
Incarca mai multe in Premium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Iti recomand si:

Cadourile pentru cei dragi, gata ambalate de la Giftexpress

Cu siguranta simti deja presiunea din preajma sarbatorilor de iarna, cand trebuie sa gases…