Durerile dentare, o problema pentru multa lume

Un lucru e cert: nu toata lumea beneficiaza de o dantura sanatoasa de la mama natura. Pentru unele persoane cu probleme in acest sens, indiferent de varsta, durerile dentare sunt printre cele mai inconfortabile simptome ale afectiunilor cavitatii bucale.

Personal am avut putine dureri dentare, ceea ce e un lucru minunat, mai ales ca lucrez in zone in care ma prinde des curentul, pot sa ma laud ca am evitat pe cat posibil nopti nedormite sau interventii ale doctorului stomatolog din cauza dintilor.
Probleme cu cariile de asemenea nu am avut niciodata, chiar daca mai omit spalatul dintilor in unele zile. Deci cum spuneam, nu toata lumea beneficiaza de o dantura sanatoasa. Cunosc persoane care nu stiu ce e periuta si pasta de dinti, iar ei au o dantura poate ca mai buna ca a mea.

Acum cateva luni m-am intalnit cu o veche cunostinta care venea de la medicul stomatolog. Apelase la medicul stomatolog datorita faptului ca il dureau ingrozitor dintii, iar la indicatile acestuia a optat pentru o gama de servicii ce includeau albirea si tratarea dintilor, indepartarea cariilor, etc.
Zilele trecute ne-am revazut. Vreau sa spun ca am ramas profund uimit de felul cum arata dantura lui. Mi-a spus ca este foarte multumit de alegerea facuta, nu mai are dureri dentare, poate sa zambeasca la fel ca inainte. Am facut o alegere inteleapta, mi-a zis el.

– Uite, tine o carte de vizita si in caz ca ai nevoie vreodata de consultatie, poti apela cu incredere.

– Multumesc, insa deocamdata nu am nevoie. Poate pe viitor o sa am nevoie de o albire dentara, dar cu singuranta voi recomanda altor persoane care vor avea nevoie.

Oricum as avea nevoie de o estetica dentara deoarece cum am spus, deseori omit spalatul pe dinti si se depune tartru ceea ce duce la ingalbenirea dintilor si cel mai probabil la dureri sau pierderea acestora. Acest lucru ar trebui neaparat sa-l fac cat mai repede, mai ales ca acum cabinetele sunt dotate cu aparate tot mai performante iar rezultatele sunt spectaculoase.

Din cate am inteles de la mai multe persoane albirea dintilor e un proces foarte simplu si rapid. Sunt mai multe metode de albire, insa tehnica cea mai recomandata de medicii stomatologi este albirea profesionala. Fara dar si poate, aceasta este cea mai rapida si mai eficienta metoda pe care trebuie sa o pun in aplicare cat mai repede posibil, pana nu o sa am nevoie si eu de implant dentar sau chiar proteza.

Mai multe sfaturi si discutii privind cele mai frecvente cauze ale durerii dentare gasiti dureri dentare, iar solutiile oferite par sa fie de mare prisos.

510 vizualizari