Generatoarele electrice – ideale in zone fara energie electrica

In zone retrase unde s-au construit in ultima vreme cabane pentru turisti, cum e de exemplu la Colibita, administratorii cabanelor au foarte mare nevoie de energie electrica, iar zona respectiva nu dispune de stalpi, decat pe o anumita distanta.

Cand am lucrat la una dintre acele cabane, administratorul a cumparat un generator de curent electric, din gama cea mai ieftina, pe care il pornea de fiecare data cand aveam nevoie de curent la betoniera sau la masinile de gaurit. Se intrerupea cam de des, ce-i drept insa doar asa ne puteam face treaba. In fine, zicea ca in curand o sa isi comande un generator cu automatizare, mult mai puternic decat acesta care il avea, iar acesta o sa functioneze in continuu si nu o sa se mai intrerupa curentul. Nu prea stiam eu ce vorbeste acolo, dar il ascultam cum lauda acel generator ce promitea ca functioneaza independent pana la 13 ore, in functie de sarcina la care este folosit.
img_0865bun_w

Am intrat totusi pe internet de pe telefon si am cautat detalii despre acel generator cu automatizare de care tot zicea. Pe buna dreptate, dar acel generator chiar este puternic, fiabil si de durata, fiind realizat pe baza tehnologiilor inovatoare si de inalta calitate – dupa cum scria in specificatii. Este rezistent la folosirea indelungata si este economic.

Dupa nici o saptamana, se pare ca administratorul s-a tinut de cuvant si chiar a adus un astfel de generator la cabana. Vreau sa va spun ca functiona impecabil cu o betoniera, doua masini de gaurit, un picamer si telefoanele mobile puse la incarcat. Acum grija ca se intrerupe curentul cand nu te astepti a disparut. Generatorul nu a costat prea mult in ciuda faptului ca e foarte puternic si poate mentine curent pe o durata indelungata de timp – a costat in jur de 4000 RON de la O-mac, insa s-au meritat toti banii, dupa cum spunea si administratorul.

326 vizualizari