Igiena personala si mai ales cea orala

Igiena orala o consider prima si cea mai importanta din categoria igienei personale. O igiena orala corecta are drept urmare o gura cu aspect frumos si fara mirosuri neplacute.

Ca oameni, ne folosim de gura in fiecare zi. Pentru comunicat, pentru mancat, baut si asa mai departe. Igiena orala are un rol foarte important in aceste cazuri, tocmai de aceea e bine sa stim cum sa mentinem o dantura sanatoasa si o gura cu aspect si miros proaspat.

Mentinerea unei bune igiene orale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care cineva le poate face pentru dantura si cavitatea bucala in general. Dintii sanatosi nu numai ca arata bine, dar contribuie si la o alimentatie si vorbire fara probleme. Buna igiena orala este importanta pentru starea generala de bine a organismului si are multe alte beneficii.

Pentru a mentine o igiena orala buna, se recomanda periajul zilnic al dintilor de cel putin 2 ori pe zi. In general stomatologii recomanda spalatul dintilor in 3 etape ( dimineata, amiaz si seara ) sau dupa fiecare masa. Totusi tine mult de timpul fiecaruia si de locul unde se afla. Daca esti pe strada in cursul amiezi, o guma de mestecat poate tine locul cu brio unui periaj dentar.

In urma cu ceva timp am renuntat la clasicele periute dentare si mi-am luat o periuta electrica ca aceasta. Recomandarea a venit din partea unei cunostinte care folosea de vreo 2 ani periuta electrica iar randamentul acesteia m-a convins si pe mine. Nu as putea zice ca face minuni, insa comparand-o cu o periuta de dinti obisnuita, rezultatele sunt mai mult decat spectaculoase si pastrarea igienei orale e de durata.
Periuta de dinti electrica prezinta beneficiul de a fi usor de manevrat si de a curata eficient fiecare dinte in parte, astfel incat perii acesteia reusesc să patrunda in fiecare zona si sa igienizeze corect.
Eu am cumparat-o dintr-un magazin online la pret bun, insa am vazut si prin supermarketuri, dar nu stiu cat de rezistente sau bune sunt. In orice caz, pentru o igiena orala buna recomand periuta dentara electrica in schimbul celei clasice.

321 vizualizari