Igiena si curatenia de la locul de munca si bineinteles.. de acasa

Cand vine vorba de curatenia si igiena de la locul de munca si de acasa, nimeni nu poate sa aiba nici o scuza ca nu poate sa intretina aceste locuri atent ingrijite. Acest aspect, de a fi organizat, de a pastra curatenia, e probabil cel mai important si mai rapid vizibil lucru cand vine vorba de educatia si felul tau de a fi. Sunt sigur ca nimanui nu ii face placere sa intre intr-o incapere precum biroul unde-ti desfasori munca sau chiar propria camera de acasa atata timp cat toate sunt vraiste si murdaria de pe jos, de pe pereti sau de pe mobilier isi face aparitia. Pe mine ca musafir sau client in aceste cazuri, m-ar indispune, daramite sa fiu gazda si sa evit sa curat murdaria ?! In nici un caz n-o sa se intample.

Cat despre igiena de la locul de munca ar fi multe de spus. Marile companii pe la care am trecut si eu in ultimii ani, pun foarte mare accent pe igiena si curatenia de la locul de munca. Un lucru foarte bun, de altfel spus. Acest exemplu ar trebui sa-l preia toate companiile cu angajati numerosi in special unde fluxul e mare, locul unde se desfasoara efectiv munca trebuie sa fie in permanenta curat, respectiv cantina din intreprindere si toaletele.

E cert ca un spatiu curat, ingrijit si in permanenta dezinfectat inseamna sanatate si placere. Am descoperit in unele locuri de munca pe unde am fost anajat locuri care nu au fost curatate poate de ani de zile sau in cel mai rau caz, deloc. In acele locuri treceau zilnic zeci de persoane, iar treaba asta nu e doar foarte neplacuta din punct de vedere vizual ci si pentru sanatatea angajatilor. Nu e intocmai placut sa lucrezi langa un morman de praf sau intr-un spatiu cu pereti mucegaiti – asta inseamna din start imbolnavire si nepasare. Sunt realitati pe care le vedem probabil zilnic unii dintre noi la locurile de munca si e absurd sa ai nevoie la toaleta sa te speli pe maini si sa nu gasesti sapun lichid, hartie igienica samd.

Tocmai de aceea am apreciat aceste companii carora le pasa de angajatii lor si au contracte cu anumite firme de curatenie care-si procura detergenti profesionali de curatenie din anumite locuri precum clinit.ro. Persoanele responsabile de curatenie au de obicei toate masinariile si obiectele necesare pentru a intretine curatenia dintr-un spatiu de munca, un centru comercial sau chiar de acasa, pentru ca mai nou se pot inchiria firme de curatenie si pentru acasa.

M-as bucura ca lumea sa ia masuri cat mai repede si sa faca acest pas in viitorul apropiat. Adica aproape fiecare companie sa angajeze o astfel de firma pentru igiena si curatenia locurilor de munca. Poate ca nu e nevoie zilnic sa aspiri, sa speli podeaua si toaletele sau sa stergi de praf mobilierul, dar cel putin o data pe saptamana e indicat si la indemana. Idei inovative si produse profesionale de curatenie sunt, firme care sa faca aceste lucruri sunt.. si atunci ?

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.