Bistrita Diverse

In cel mult 10 ani nu o sa mai existe Posta Romana

De curand am fost sa-mi scot cazierul de la politie si poate ca stiti si voi ca dupa ce platiti taxa de eliberare, la ghiseul de la politie trebuie sa te prezinti cu formularul pentru eliberare, chitanta de plata, CI si doua timbre. Ei bine, pentru acele doua timbre fiscale, am avut de mers in cealalta parte a orasului pentru ca oficiul postal cel mai apropiat de politie s-a desfintat. De voie de nevoie, am fost nevoit sa caut un alt oficiu postal si sa iau amaratele de timbre fiscale, carora chiar nu le vad sensul la eliberarea unui cazier.

Totusi, desfintarea acelui oficiu postal m-a „atins” si m-am intrebat de ce s-ar desfinta asa din senin un oficiu postal care candva chiar era arhiplin de persoane care trimiteau, primeau, plateau diverse.

Ca serviciile Postei Romane sunt invechite si slab calitative stim cu totii. Cunosc persoane care au lucrat la posta si stiu ce salarii mici sunt. Poate ca firmele de curierat aparute ca ciupercile dupa ploaie in ultimii ani, i-au cam luat Postei Romane painea de la gura, cel putin in cazul coletelor ca scrisori nu vad sa mai trimita cineva.

Eu am fost mult timp client al Postei Romane si pana sa descopar ca e mai avantajos sa trimit cu o firma de curierat, ma foloseam de serviciile postasilor. Ca sa trimit din Bistrita pana in Cluj-Napoca, dura vreo 3 zile. Mai repede ajungeau pachetele din strainatate decat un colet in judetul vecin, dar treceam cu vederea si ma multumeam cu asta. Practic prima zi era cea in care te prezentai la ghiseu cu coletul, A doua zi era dus la sediul central de unde era preluat de un postas cu ruta Cluj-Napoca si abia a treia zi putea fi scos de catre destinatar. In schimb la curierat, azi trimiti, maine primesti sau poate chiar in aceeasi zi. Da.. si mai era (nu stiu acum) figura aia ca nu cumva coletul sa fie intr-o cutie care ar putea face reclama sau ceva de genul. Daca e o cutie cu inscriptii sa fie infasurata in 3 randuri de hartie alba, 4 de hartie igienica si 2 de hartie glasata dupa care dat peste o banda de scotch si clasica legatura cu ata.

Sunt de parere ca in cel mult 10 ani posta din Romania va disparea complet. Si motivul e unul simplu: Evolutia.

De 20 de ani nu au fost in stare sa schimbe sistemul, sa contribuie mai mult in tehnologie si in pastrarea clientilor. Daca va duceti acum la oricare dintre oficile postale din orasul vostru o sa vedeti ca tanti sau nenea de la ghiseu lucreaza pe un calculator antic, intr-un soft din MS DOS si nici macar imprimanta nu au De fapt au, dar e una matriciala care ba printeaza, ba nu printeaza, pentru ca mereu nu se reuseam sa deslusesc ce ar fi putut scrie pe foaia respectiva. Nu stiu la voi, dar la mine in oras asa e. Si e aproape 2017.

Posta Romana e probabil singura institutie de stat care stagneaza de ani buni fara a evolua putin. Aceleasi servicii, aceleasi salarii, aceleasi tehnologii. Curand va ramane doar o amintire.

S-ar putea sa te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Alexandru Ciocan
    2 februarie 2017 at 15:44

    nu e de mirare, oricum, am văzut că au început să crească din tarife

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.