Inghetata copilariei

Cand eram mic si mergeam cu parintii pe centrul vechi din Bistrita, ne opream mereu si ne luam inghetata la cornet. Vreau sa va zic ca inghetata respectiva e cea mai buna pe care o poti savura intr-o zi de vara caniculara cum e astazi, de exemplu. Si nu, nu ma refer la inghetata la cornet pe care o alegi tu din vitrina frigorifica, ci la cea care o gasesti la masina de inghetata stradala.

Nu l-am mai vazut de multi ani pe nenea respectiv, cel care vindea an de an acea inghetata buna, facuta probabil dupa o anumita reteta, altfel nu-mi explic de ce era asa delicioasa. Posibil ca batranetea sa-l fi impiedicat sa o faca in continuare, ca avea si atunci o varsta destul de inaintata sau sa ii fi luat fata alti comercianti de inghetata, precum Betty Ice ce si-a deschis cateva magazine stradale de inghetata putin mai convingatoare. Lucrul asta chiar nu il stiu, insa imi cam pare rau ca nu se mai gaseste inghetata asa buna in oras.

MASINA DE INGHETATAConsider ca e o afacere destul de avantajoasa, producerea de inghetata, mai ales pe timpul verii. Chiar in timp ce scriam articolul acesta, am dat o cautare pentru masini de inghetata stradala si am gasit utilajele necesare in anumite magazine de echipamente ce comercializeaza asa ceva. Deci inca mai sunt oameni care vand inghetata la coltul strazii, dar nu si in Bistrita.

Gama de masini de inghetata stradale e foarte variata. Maxigel, magazinul unde am gasit astfel de echipamente ofera utilaje pentru inghetata la preturi mici si promotii la orice masina de inghetata stradala achizitionata. Linia Maxigel de masini de inghetata stradale este ceea ce are nevoie orice investitor care doreste sa beneficieze de un raport calitate pret excelent – numai ca nu prea mai vad cine ar investi in asa ceva in Bistrita. Aici orasul e mic, toata lumea cunoaste pe toata lumea, insa producatorii de inghetata de odinioara au disparut misterios precum intr-un film horror.

Chiar mi-as dori sa mai pot cumpara inghetata la cornet cum o faceam candva. Imi starneste multe amintiri, iar pe langa asta stiam eu cu siguranta ca savurez o inghetata proaspata si de calitate. De multe ori auzeam de la mine de acasa sunetul pe care il producea generatorul de curent ce alimenta masina de inghetata si dadeam fuga pana la parinti sa-mi dea bani sa-mi cumpar una.. sau doua.

472 vizualizari