Lubrifianti pentru vehicule

Lubrifiantii au un rol foarte important in functionarea propriu-zisa a unui vehicul. Este foarte bine sa stim ce lubrifiant (ulei) sa alegem pentru masina noastra, pentru o functionare cat mai optima a motorului si o durata de viata indelungata.

Principalii producatori de uleiuri, clasifica si marcheaza produsele in conformitate cu anumite standarde, ceea ce usureaza aprecierea nivelului calitatii acestora. Pornind de la cerintele motorului masinii si cele de temperatura ale mediului inconjurator, uleiul de motor se alege pe baza a 2 criterii principale:

– vascozitate
– nivelul caracteristicilor de exploatare API sau ACEA

In cazul camioanelor si dubitelor, vehicule care sunt destinate transporturilor de marfuri, vehicule cu un rulaj mult mai mare fata de o masina obisnuita, uleiul trebuie sa corespunda standardelor producatorilor atat de vehicule cat si de lubrifianti. Fie ca aveti nevoie de ulei Mercedes Benz, ulei Volvo sau ulei Scania, exista o gama larga de uleiuri Mobil Delvac pe care va puteti baza. Camioanele Mercedes-Benz, vehiculele grele pentru transportat marfuri si vehiculele comerciale usoare pot beneficia de uleiuri sintetice Mobil Delvac foarte performante care au fost concepute pentru a se conforma specificatiilor Mercedes-Benz.

Iata cateva din principalele beneficii ale uleiurilor de motor:
– ajuta la mentinerea performantei motorului – ca nou
– performanta sporita in conditii de temperatura scazute
– putere de curatare pentru motoarele murdare

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.