De-a lungul timpului am avut de reparat sau construit cate ceva la casa. Acum trei ani de zile a fost nevoie sa schimb acoperisul. Am solicitat o echipa care mi-a promis ca imi face acoperisul la casa exact cum vreau eu, pretul fiind foarte bun. Intr-adevar nu erau ei o echipa prea profi, ca sa zic asa, erau doar 4 muncitori nespecializati care lucrau in domeniu, in general luau lucrari la sate, unde omul se multumeste si cu rau dar si cu putin.

Ce vreau sa va zic e ca in cele din urma am ajuns sa repar acoperisul cu altcineva, acestia m-au amanat timp de doua saptamani in care mi-au repetat de nenumarate ori ca vin peste o zi, peste doua, pe Luni si asa mai departe. Am renuntat la ei, am zis ca sunt neseriosi si decat sa-mi faca o lucrare de 2 bani, ma lipsesc eu si caut pe altcineva. In fine.. asta s-a rezolvat.

Totusi, asa ca sa generalizez fapta – oare asa e tipul meseriasului roman, acel om care are 100 de meserii dar nici o calificare ? De obicei e tipul acela de om care vine sa iti repare ceva dar iti strica altceva si iti aplica o taxa de te doare mintea. Meseriasul roman se pricepe la de toate, mai putin la treaba pe care il chemi sa o rezolve.

Am ramas placut surprins in vara aceasta cand a trebuit sa construim un gard metalic in jurul curtii si am chemat un sudor recomandat de cineva.

Desi e greu sa mai gasesti astazi un om care sa se priceapa cu adevarat la ceea ce sustine ca stie sa faca, omul respectiv a fost de nota 10. L-am sunat, a zis ca vine peste cateva ore sa ne intelegem si sa vada ce are de facut iar mai apoi sa-mi faca un pret. A venit, a vazut, ne-am inteles, a fost de acord cu totul si doua zile mai tarziu la 8 dimineata a fost prezent. Avea in masina doua generatoare de curent pe care le-a folosit pentru alimentarea aparatului de sudura. Nici macar nu a avut pretentia sa ii dau eu curent, desi imi faceam griji ca o sa-mi vina pe urma de plata la curent foarte mult.

Mie asa imi place, omul sa fie pregatit cu tot ce-i trebuie atunci cand il chemi la munca. Mi-a spus mai tarziu ca generatoarele consuma foarte putin si ca le-a cumparat dintr-un magazin online.
Daca imi aduc aminte bine si nu ma insel, erau generatoare exact ca acestea, insa am apreciat ca e singurul om pe care l-am intalnit pana acum, capabil sa rezolve problemele intr-un mod cu adevarat profesional.