Materiale de constructii

Niciodata nu am fost pasionat de felul in care se construieste o cladire de la zero. Prea multa bataie de cap, inca de la saparea fundatiei pana la ultima tigla pusa pe acoperis mi se par lucruri care ma depasesc total, tocmai din cauza dificultatii cu care se lucreaza.

Construirea unei case presupune folosirea multor materiale de constructie pana la terminarea propriu-zisa si pana a se locui in ea.
Structura metalica trebuie sa fie cea mai stabila si fixa – de asta se si folosesc materiale de constructii de mare rezistenta cum ar fi otelul beton.

La partea de interioare ma pot lauda ca mai cunosc cat de cat. Pe unde am fost si s-a lucrat la interioare am mai prins meserie si nu e chiar atata “matematica”. Si aici unele chestii ma depasesc dar sa dau cu tinci pe pereti e chiar foarte simplu. Pretul la tinci a cam scazut in ultima perioada, cel putin la arabesque, asta facand referire la acest aspect.

La fel si cand se construieste acoperisul mi se pare foarte dificil, inafara de a pune tigla pe casa. In rest e matematica curata. Cand aud de corni, grinzi, fibra de sticla nici nu stiu ce rol au fiecare si renunt in a ma introduce in povestile meseriasilor :))

314 vizualizari