Nu puneti zgarda anti-purici la pisicile mici !

Treaba e pe bune. Chiar daca o sa vi se para paranoia, sa stiti ca vorbesc din proprie experienta iar daca esti pe cale sa-i pui pisicii zgarda anti-parazitara, uita imediat acest lucru si da-i pace asa cum e.

Am doi motanei. Unul de un an si jumatate, celalat mai mic de aproximativ 7 luni. Astazi am mers in oras sa le cumpar zgarda anti-parazitara pentru ca se scarpinau in ultima vreme si cel mai probabil aveau pureci. Am intrat intr-un magazin veterinar si am luat cate o zgarda pentru fiecare. Am ajuns acasa, am luat dimensiunile dupa gatul lor si le-am pus. Cel mare a mai avut zgarda anti-pureci si nu a avut probleme, insa cel mic dupa cateva ore cu zgarda la gat a inceput sa respire foarte greu si sa tuseasca. Ce-i drept acele zgarzi au un miros foarte intepator si cel mai probabil e toxica pentru el.

Bineinteles ca i-am luat-o jos in secunda urmatoare si n-am sa i-o mai pun atata vreme cat isi mai pierde din miros si mai creste si pisicul. E bine ca am semnalat rapid problema si nu am lasat pisica sa se chinuie cu tampenia aia la gat.

Am auzit ca exista ceva pipete anti-parazitare si sunt mai eficiente decat zgarda. Eu nu am incercat si chiar as avea nevoie de o sugestie sau un sfat informativ. Sunt mai bune decat zgarzile ?

3.352 vizualizari