O mica afacere cu laptopuri SH

Ma batea gandul intr-o vreme sa-mi deschid un mic service de calculatoare si un magazin de laptop-uri second hand aduse din import. Ideea mi-a venit dupa ce am mers de cateva ori in Germania si am gasit intr-un magazin de piese de calculatoare, mai multe astfel de sisteme si componente PC, care erau de vanzare la preturi de nimic. Vreau sa spun ca erau calculatoare si laptop-uri chiar bune, desi unele aveau mici defecte pe care le puteam repara cat ai clipi.

Deoarece ma pricep destul de bine in reparatii hardware, am considerat ca e o afacere destul de profitabila si care o sa prinda bine aici in tara. In 2010 cand am vrut sa pun in aplicare planul, inca erau persoane interesate de calculatoare si laptop-uri second hand, asa ca era o afacere infloritoare care nu presupunea multa bataie de cap.

Problema a fost urmatoarea: Nu aveam un mijloc de transport pentru a aduce calculatoarele in tara, iar eu pe vremea aceea nu aveam nici macar permis de conducere. Daca era sa inchiriez un sofer, ma costa foarte mult si nu ma alegeam cu mai nimic.

La unul dintre magazinele acelea din Germania, sau depozite de calculatoare, cum vreti voi sa le ziceti, era un tip foarte de treaba care a vrut sa imi dea si de gratis cateva componente cum ar fi placi video, display laptop-uri sau memorii RAM – insa cum spuneam, nu aveam o masina pentru a le aduce in tara.

Spatiu de depozitare pentru aceastea aveam suficient in subsolul casei, iar una din camere era libera, deci ideala pentru un service de laptop-uri si calculatoare. Insa ca de obicei, legile lui Murphy nu dau gres niciodata, asa ca am fost nevoit sa abandonez planul.

Astazi probabil nu ar fi prins la fel de bine ca si atunci vanzarea calculatoarelor second hand, insa service-ul cu siguranta era intr-o activitate continua. Dar asta e.. mergem mai departe.
service-laptop-generic-interventie-placa-baza-laptop-6860

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.