Operatiunea CASUTA

Mi se pare ca am mai zis intr-un articol vechi povestea cand a trebuit sa costruim o casa in spatele gradinii. Daca nu va aduceti aminte, o recapitulez din nou, insa mai pe scurt.

Parintii mei intentionau de multa vreme sa construiasca o casa in spatele gradinii. De fapt totul a inceput de la faptul ca aveau de depozitat o multime de lucruri „inutile”, cum le zic eu, cum ar fi butoaiele de vin, covoare, dulapuri goale, chestii de astea, oricum ati prins ideea. In beci si in pod era de asemenea mult prea aglomerat asa ca au propus sa construiasca o mica casuta in spatele gradinii, iar acolo sa depoziteze si chestile astea.

Nu au vrut sa fie neaparat o casa pentru locuit, insa pe parcurs planurile s-au schimbat si s-au gandit sa o faca mai mare, in caz ca vin musafiri la noi sau ceva de genul, sa aiba unde ramane peste noapte.
Zis si facut. Cand ne-am apucat de construit, echipa de constructori era formata decat din 3 persoane: tata, eu si un verisor – si asa a ramas pe tot parcusul ridicarii acestei case. Nu eram noi cei mai profesionisti, insa tata mai avea habar pentru ca a lucrat o buna bucata de vreme in constructii si stia cum o sa decurga lucrurile. Eu si verisorul meu eram doar incepatori, dar am prins repede si incepeam sa miscam tot mai bine.

Materialele de constructie au fost de buna calitate. Am achizitionat caramida la un pret foarte bun – cred ca 5 sau 6 paleti am cumparat, iar pretul s-a calculat pe bucata – aproximativ 1.5 RON pe bucata. Deci super avanatajos pretul. La fel si pretul la beton a fost destul de accesibil si am iesit undeva la 600 milioane (lei vechi cu toata investitia).
A fost cam dificil sa gasim fier beton de 12 mm, insa am gasit pe stoc la Arabesque.

Totusi, e bine ca am finalizat cu brio lucrarea, iar planurile au decurs excelent. Casuta arata minunat, chiar am locuit de cateva ori, insa acum e plina de lucrurile inutile, alor mei – cum era de asteptat.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.