Parintele Necula, un preot pentru intelesul oricui tanar

Trebuie sa recunoastem ca pe zi ce trece, ateismul isi face tot mai mult loc printre romani, iar lucrul acesta e usor vizibil. Multi o iau de buna chestia asta, altii nu.
Eu nu ma consider neaparat o persoana religioasa si cuvincioasa si nu merg nici asa des pe la biserica, dar asta nu inseamna ca nu respect biserica si unele reguli impuse de aceasta. Totodata nu vreau sa conving si sa-i impun nimanui sa faca ce zice popa, sa mearga la biserica, sa citeasca din Biblie, sa pupe icoane sau mai stiu eu ce. Fiecare face cum vrea si alege ce considera el ca e mai bine.

Inainte de a citi intregul continut al articolului, vreau sa spun ca nu promovez pe nimeni si fiind un subiect nu tocmai pe placul oricui, imi asum din start cele spuse in randurile urmatoare si sunt pregatit sa fac fata ateilor si/sau celor care habar n-au.

Pe Parintele Necula l-am descoperit intamplator pe YouTube. De fapt, un prieten mi-a dat un clip in care vorbea si mi-a placut mult, am zis ca trebuie sa mai vad si altele. Ulterior am aflat ca e si profesor universitar, de acolo poate si pregatirea si discursurile bine structurate.
Cum spuneam, nu promovez pe nimeni, insa cand descopar oameni faini care spun adevarul mai ales prin cuvinte frumoase, e musai sa impartasesc si altora iar lucrul acesta il pot face doar in online.

Majoritate preotilor stiti si voi, sunt scurti si la obiect, directi, isi zic poeziile, pac-pac.. AMIN. Noua, oamenilor de obicei cand ascultam ceva, ne place sa ne mai si abatem de la subiect. Sa dam exemple, sa facem o glumita pe seama cuiva sau ceva si parca altfel intelegem informatia. Ei bine, parintele Necula e un preot pe intelesul oricui, mai ales a tinerilor si probabil cel mai realist din toate punctele de vedere. Imi place ca raspunde la intrebari pe care societatea si le pune mereu: de ce mai multe biserici decat scoli/spitale, de ce au masini luxoase preotii, de ce taxe la biserica si alte lucruri pe care lumea le intelege gresit.

Clipul de mai jos e de la o conferinta cu studentii ce a avut loc in luna Iulie. Are 4 ore, deci pentru curiosi.. aveti ce urmari.

Parinte Necula, daca citesti candva acest articol, din partea mea aveti un: Jos Palaria !

339 vizualizari