Premium

Pasii de realizat pentru o achizitie imobiliara ideala

Decizia de a achizitiona un apartament, respectiv o garsoniera, este una luata cel mai probabil dupa multe dezbateri si planuri. Este vorba despre una dintre cele mai dificile alegeri pe care le are de facut un om in decursul vietii, mai ales ca implica un efort financiar peste asteptari de mare.

Nu este insa o misiune imposibila, nu atat timp cat planul de urmat este bine realizat si au fost luate in calcul toate cheltuielile pe care le va implica un astfel de proces. In randurile de mai jos regasesti prezentati pe scurt pasii de indeplinit in vederea realizarii unei achizitii imobiliare satisfacatoare. Au fost dati ca referinta de expertii Maurer Imobiliare, dezvoltatori ai unor proiecte de succes despre care poti afla mai multe pe maurer-residence.ro sau avantgarden3.ro.

Ce pasi presupune o achizitie imobiliara?

Inainte de a demara ceea ce numit proces de achizitie, stabilirea unor aspecte definitorii este importanta. Asadar, iata ce trebuie sa ai bine stabilit inainte de toate.

Planul financiar si modalitatea de plata

Trebuie sa faci bine calculele daca te intereseaza sa cumperi un apartament. Ce bani ai la dispozitie? De cati poti face rost? Cum urmeaza sa achiti avansul si ratele? Daca interesul tau este de a deveni, de exemplu, proprietarului unui apartament din oferta de pe maurer-residence.ro, trebuie sa stii care sunt preturile pe care le practica acest dezvoltator si cat te ajunge estimativ intreaga operatiune.

Ulterior, in calitate de cumparator, te vei putea orienta dupa cea mai buna modalitate de plata. Multi romani aleg programul Prima Casa datorita avansului acceptabil de platit. Urmatorul pe lista posibilitatilor este creditul ipotecar, insa presupune un avans de aproximativ 15% din totalul de achitat.

Locatia apartamentului

Pretul este dictat intr-o foarte mare masura de locatia apartamentului. Dupa cum este de asteptat, in zonele centrale preturile sunt mai piperate, dar conditiile nu sunt intotdeauna cele mai acceptabile, intrucat dateaza in principal apartamentele construite in perioada comunista.

In schimb, atragatoare si o optiune mult mai convenabila o reprezinta ansamblurile rezidentiale construite recent, parte din proiecte imobiliare lansate in ultimii ani. Au fost gandite in asa fel incat sa iti ofere si accesibilitate la zonele de interes, dar si linistea necesara pentru un trai plin de confort.

Nivelul de siguranta si curatenie

Indiferent daca ai sau nu familie si copii, este bine sa iei in calcul toti factorii ce vizeaza achizitia unui apartament. Ai garantia ca in caz de incendiu poti elibera rapid spatiul respectiv fara a-ti pune in pericol viata? Care sunt sansele ca apartamentul sa sufere avarieri in caz de cutremur?

De asemenea, in functie de renumele cartierului, ai parte de conditii de curatenie la un nivel mai ridicat sau mai scazut. Orienteaza-te dupa ofertele care iti ofera maximum din acest punct de vedere, pentru ca pana la urma este vorba despre locul in care cel mai probabil iti vei petrece tot restul vietii.

Calitatea constructiei si complexitatea dotarilor

Neaparat trebuie sa analizezi in detaliu apartamentul care ti-a atras atentia. Oricat de renumit ar fi respectivul dezvoltator pentru ceea ce ofera, convinge-te personal de asta. Cand vizionezi respectivul spatiu, asigura-te ca dispune de instalatii de calitate, ca are o izolatie corespunzatoare si ca nu va trebui sa cheltui tu in acest sens.

Desigur, in final nu uita sa realizezi un raport intre pret si ceea ce reprezinta apartamentul, pentru a lua decizia finala. Inainte de a semna contracul de cumparare, asigura-te ca nu ai omis nici un pas si ca poti continua procesul.

S-ar putea sa te intereseze

Fara comentarii

    Scrie un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.