Mizerii Personale

Politia Romana si taranii cu smartphone

E la moda sa avem telefoane inteligente. Moare unu’ pe strada, pac scoti telefonul si incepi sa filmezi, ce prim-ajutor, alea alea. Prima data sa vada prietenii ce ai surprins tu cu adevarat, nu merge pe povesti pe inventii, apoi fie ce o fi. Te ia politia de pe strada ca ai facut ceva, ca sigur nu te ia ca asa au ei chef, pac scoti smarphone-ul, iei atitudine de taran nedreptatit si incepi sa arunci cu noroi in oamenii legii, ca te agreseaza, ca te ia prea tare in suturi, ca ti se face rau, ca-l suni pe nu stiu ce ruda mai mare in politie si le arati tu lor. Pana la urma ce ? Esti pe domeniu public, poti filma si face ce vrei.

Exemple sunt multe. Au aparut pe internet zeci, daca nu chiar sute de astfel de clipuri in care cetateanul roman isi face dreptate, amenintand si facand praf cu alte cuvinte, Politia Romana. Pe scurt nici cum nu e bine, daca aplica legea nu e bine, daca stau degeaba nici asa nu e bine.

De exemplu aceste pipite care sigur nu au implinit inca 18 ani, chiar nu pot sa inteleg de unde atata tupeu jegos mai ales fiind si cu musca pe caciula. Ce era asa greu sa prezinte un act de identitate. Bineinteles, fiind minore Politia nu avea ce sa le faca, in schimb s-au facut de tot rahatul.

Trecem in revista si alt caz. Acelasi tip de taran, refuz de prezentare a actelor, politist injosit si injurat.

Conform O.U.G. nr. 195/2002

Art.35.
(3) În exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.

Mai departe, partea mea preferata: mosi si babe. Oare au uitat ei ca pe vremea raposatului daca ziceau “mâc” sau se revoltau in fata politistilor, in secunda doi erau luati si dusi la prima sectie.
Si totusi de ce atata circoteca pentru o simpla legitimare ?

Sa nu ne miram ca nu merg lucrurile bine in tara asta.
politia romana

Suteu Paul

Mă numesc Șuteu Paul, am 26 de ani și sunt din Bistrița.
Primul blog l-am avut în 2011, iar de atunci am continuat să scriu și să dezbat diverse subiecte aici. Datorită activității în online, am cunoscut oameni faini și am învățat tot felul de chestii noi.
Astăzi e foarte simplu să ai un blog, oricine poate să dețină unul și să scrie, însă mai greu e să te ții de treabă.

Un comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Arhiva blogului

Despre Mine

Mă numesc Șuteu Paul, am 26 de ani și sunt din Bistrița.

Activez in online de prin 2011, insa pe acest blog scriu din 2014.