Pregatiri pentru iarna asta

Se pare ca in unele zone din tara, iarna a inceput deja sa-si asterne covorul alb de zapada, peste pajisti, paduri si gradini.

Aici la Bistrita a inceput sa ninga de cateva zile destul de serios, iar in momentul in care scriu aceste randuri, afara fulgii de zapada continua inca sa cada si sa completeze covorul alb de zapada. Pare a fi un inceput de iarna chiar foarte hotarat in ciuda faptului ca am avut o toamna incredibil de frumoasa si blanda.

Precum sunt surprinsi de fiecare data cei de la deszapezire, si aici sunt ironic, asa am fost surprins si eu de iarna, anul acesta. Nu aveam schimbate cauciucurile de iarna la masina, nici macar o lopata sa curata zapada de langa casa, aproape nimic nu aveam sa-i fac fata iernii – decat lemne pentru foc. Bine.. timp ar mai fi sa imi procur toate astea, oricum sunt convins ca prima zapada asternuta se va topi in cateva zile, dar e bine sa iau masuri din timp pentru o iarna ce se anunta grea.
Cineva mi-a recomandat la un moment dat o unealta excelenta – care nu trebuie sa lipseasca de la casa in perioada aceasta, zice el. E vorba de o freza de zapada care promite ca ma scapa de orele petrecute in curatarea zapezii din curte si de langa casa. Mi-a facut placere sa aud asta, mai ales ca nici nu stiam de existenta unei astfel de unelte, pentru ca eu foloseam clasica lopata de zapada si matura, insa cand mi-a zis ca e mult mai rapida si mai usor de utilizat, mi-am propus rapid sa-mi cumpar o astfel de masinarie.

Pe Covera am gasit aceasta freza de zapada electrica la un pret accesibil. Costa destul de putin si consider ca pentru curtea mea este mai mult decat ideala. Este foarte usoara, nu are decat 5 kg si se manevreaza simplu de tot, dupa cum am vazut si in demonstratiile din clipurile de prezentare. Voi ce parere aveti ?

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.