Primul meu roman citit

Aveam 8 sau 9 ani când am început sa citesc romanul Comoara din insula de Robert Louis Stevnson. Inca de la o vârstă destul de frageda, părinții mei si doamna învățătoare îmi recomandau sa citesc cat mai multe carti. Bineînțeles, ca majoritatea copiilor eu voiam sa ies afara cu prietenii, nu sa stau sa citesc carti, dar la insistențele lor si poate din pura curiozitate, m-am apucat sa iau la puricat romanul Comoara din Insula. Primul dealtfel.

Când am văzut cate pagini are romanul vrut sa renunț in secunda 2, dar cu timpul m-am acomodat si chiar eram fascinat de aventurile baiatului de 15 ani ce cauta comoara impreuna cu echipajul de marinari. Era foarte palpitant, ba mai mult le povesteam si celorlalți si recomandam romanul.

Părinţii mei s-au ocupat foarte mult de mine in copilarie ,dovada face faptul ca ma-u invatat sa citesc si să scriu de la 6 ani, fara a avea nevoie de un dictionar ortografic. E drept şi eu eram dedicat şi conştient ca e spre binele meu sa scriu si sa citesc încă de pe atunci.

Desi începusem sa citesc şi să răsfoiesc alte carti, de multe ori,  chiar daca alor mei nu ne prea convenea, când treceam pe strada pe lângă chioșcuri de ziare imi trebuiau sa-mi cumpere carti de colorat în schimbul unei cărţi de citit, dar pana la urma cedau si îmi luau si o o carte de colorat şi una de citit.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.