Premium

Psihoterapia de cuplu – ce presupune aceasta?

Certurile interminabile, lipsa comunicarii, nepotrivirea de caracter si multi astfel de factori face resimtita nevoia terapiei de cuplu. Multi au conceptia eronata potrivit careia aceasta ramura de servicii este insa necesara doar pentru a rezolva probleme de familie. In fapt, aceasta se refera la mult mai mult de atat.

Prin serviciile de psihoterapie cuplu doua persoane ce isi poarta sentimente de iubire pot descoperi legaturile ce le unesc in esenta lor. Prin constientizarea acestora pot gasi motivatia sa ramana impreuna indiferent de problemele prin care vor trece. Nu este tarziu nici atunci cand aceasta legatura incepe sa dispara, intrucat discutiile din cabinetul specialistului ii poate ajuta sa inteleaga de ce lucrurile nu mai functioneaza ca altadata.

Terapia de cuplu – invitatie la o noua perspectiva asupra partenerului

Sedintele de psihoterapie cuplu sunt despre dobandirea capacitatii de a marturisi acele lucruri ce in mod normal partenerii nu le-ar spune. Este calea de a afla despre asteptarile pe care fiecare le are vizavi de partea de intimitate, spre exemplu. Cu siguranta ca unii au anumite asteptari, insa nu au avut curajul de a exprima ceea ce spera. Terapia de cuplu poate ajuta si in acest sens.

Cand este momentul cel mai potrivit pentru a apela la astfel de servicii?

Asemenea situatiei ce vizeaza terapia individuala, cea de cuplu reprezinta o necesitate de satisfacut de preferat inainte de producerea inevitabilei certe, de a aparea problemele. Cand insa faptul este deja implinit, cu atat mai putin ar trebui amanata sedinta de psihoterapie.

Consilierea cuplului are rol de preventie, pe cand terapia are ca obiectiv remedierea problemelor comunicationale prezente de o perioada de timp mai lunga Comunicarea intre parteneri ce se va desfasura astfel reprezinta momentul in care cei doi parteneri pot deveni mai constienti de importanta pe care o are fiecare in viata lor. Mai ales cei care au avut parte de suferinte si esecuri in trecut ar trebui sa le ia in considerare.

Ce alte motive pot avea cei care pot opta pentru psihoterapie de cuplu?

Desigur ca motivele pentru care astfel de servicii sunt necesare exista nenumarate. Unii ajung in cabinetul specialistului pe motiv ca doresc sa restabileasca echilibrul relatiei. Altii nu sunt multumiti de comunicarea dintre ei, de distantarea care a aparut. Poate fi vorba despre probleme de natura sexuala, dar si de vina pe care unul dintre parteneri o simte, de problemele ce vizeaza cresterea copiilor si neintelegerile la acest capitol.

Sunt insa si cupluri care merg la psihoterapie pentru ca intre ei exista diferente culturale. Cu siguranta ca un procentaj mare din cei care aleg serviciile acestea sunt si cei ce formeaza familii recompuse. In anumite situatii, specialistul poate recomanda si terapia individuala. Cu siguranta ca violenta in familie reprezinta o astfe de situatie. Este valabil si in cazurile de infidelitate, dar si altele.

Sesiunile de terapie, care pot varia ca perioada si numar de sedinte, au un scop foarte bine determinat – in functie de situatie, de a aduce armonia la nivel de cuplu. Este valabil atat in cazurile celor care doresc sa evite divortul, cat si in al celor care simt ca si-au pierdut echilibrul in relatie. Desigur ca exista si exceptii in care se concluzioneaza ca separarea este solutia optima, insa numai daca ambii parteneri constientizeaza ca asta isi doresc.

Suteu Paul

Mă numesc Șuteu Paul, am 26 de ani și sunt din Bistrița.
Primul blog l-am avut în 2011, iar de atunci am continuat să scriu și să dezbat diverse subiecte aici. Datorită activității în online, am cunoscut oameni faini și am învățat tot felul de chestii noi.
Astăzi e foarte simplu să ai un blog, oricine poate să dețină unul și să scrie, însă mai greu e să te ții de treabă.

Adauga un comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Arhiva blogului

Despre Mine

Mă numesc Șuteu Paul, am 26 de ani și sunt din Bistrița.

Activez in online de prin 2011, insa pe acest blog scriu din 2014.