Renovari la casa. Pro si contra

De un lucru sa fiti siguri inainte de a va apuca de renovari. O sa cheltuiti pe renovat cam aceeasi suma de bani, care probabil ar fi mers investiti mai bine intr-o casa noua. Oricum, in cazul meu cand m-am apucat de renovat la ditamai casa saseasca, deja vedeam santierul si utilajele la mine acasa, iar noaptea visam numai betoniere, galeti cu lavabila si coli de rigips. Chiar daca ar fi fost sa construiesc o casa noua, ar fi trebuit daramata aceasta, iar acolo alte cheltuieli si batai de cap cu cazari la pensiune sau la cunostinte, deci am preferat o renovare.

Realitatea n-a fost sa fie insa asa. Din santierul mega-aglomerat pe care mi-l imaginam, treaba a decurs excelent. A venit o echipa de constructori care in nici doua luni de zile au renovat casa in asa fel incat n-am mai cunoscut-o. Ei aveau masina si mergeau la magazin dupa materiale, aveau sculele lor, generatorul lor – foarte ordonati si organizati.

Poate ca nu toata lumea a avut ocazia sa vada sau sa intre intr-o casa saseasca, dar ca sa va faceti o idee, va pot spune ca e o casa de mari dimensiuni, iar grosimea peretilor este de.. (atentie) 80-100 cm, deci casa sanatoasa, nu gluma. Sasii astia au avut conceptii foarte ciudate si s-au blindat la propriu impotriva razboaielor, meteoritilor sau mai stiu eu ce.

Totusi, treaba a iesit minunat, si as putea spune ca renovarile nu sunt pentru oricine. E chestie de bun gust pana la urma si de buget. Dar stiind cum aratau peretii atunci si cum arata acum dati cu decorativa, sentimentul e de nedescris. Cum spuneam, parca e alta casa. Dar dupa o asemenea experienta, haideti sa vedem de ce sunt PRO si CONTRA renovarilor.

De ce sunt PRO renovarilor ?

– pentru ca o renovare, care o poti numi renovare, nu e altceva decat modificarea in intregime sau aproape in intregime a unei locuinte. Noi am schimbat absolut tot, de la acoperis pana la impartirea camerelor de mari dimensiuni cu usi si ferestre, inclusi instalatile sanitare si electrice.
– pentru ca dureaza mai putin timp decat construirea unei case noi si nu necesita prea multe batai de cap, planuri, acte, etc.
– pentru ca bugetul e mai restrans
– pentru ca ai norocul sa gasesti in peretii sau in podul casei comori :))) – Nu.. de data asta glumesc, dar in peretii casei unde locuisc s-au gasit doua inele de argint. Deci apucati-va de scormonit in pereti.

De ce sunt CONTRA renovarilor ?

– multa mizerie.
– eliminarea multor lucruri inutile cum ar fi podeaua din lemn, usile si ferestrele ( in cazul nostru ) care nu mai aveau unde fi depozitate.
– mobila si electronicele mutate mereu dintr-o camera in alta pana se lucreaza in zona respectiva
– mult praf. Mama s-a imbolnavit in perioada aceea din cauza prafului si a fost nevoie de tratament de lunga durata. Grija mare.

Acestea fiind spuse, inainte de va apuca de renovare ar fi bine sa stiti lucrurile acestea pentru ca mai mult ca sigur va veti da de ele.

346 vizualizari