Acasa Diverse Siguranța căruciorului pentru copii: sfaturi pentru părinți

Siguranța căruciorului pentru copii: sfaturi pentru părinți

7 minute sa citesti
0
0

Alegerea căruciorului pentru copii potrivit este primul pas spre deplasarea în siguranță a lui bebe. Tocmai de aceea, trebuie să ai câteva lucruri în vedere atunci când cauți un cărucior pentru a-i asigura celui mic condițiile optime de siguranță.

Dacă te încadrezi în această mare categorie a „părinților”, vei avea cel puțin un cărucior pentru copilul tău. Cu atât de multe modele și firme de cărucioare, cum știi că ce ți-a luat ochii este și bun? Ca să înțelegi cum să alegi cel mai bun cărucior pentru copil, acest articol îți va oferi câteva sfaturi importante care țin de siguranța căruciorului.

Ce ar trebui să am în vedere atunci când cumpăr un cărucior?

Atunci când ești în căutare de cărucioare pentru bebe, ia în considerare:

Locația ta. Dacă locuiești în sau lângă un oraș, probabil vei avea nevoie de un cărucior robust pentru a te descurca pe trotuare. De asemenea, este posibil să fii capabil să ridici căruciorul pentru a urca sau coborî treptele de la autobuz sau metrou. Părinții din suburbie pot opta pentru un cărucior ușor, care să aibă ca principal atu dimensiunile, fiind optim să încapă în portbagaj.

Familia ta. Dacă ai un copil mai mare, este posibil să dorești un cărucior dublu sau un cărucior cu „ataș” pentru un copil mai mare. Dacă vei folosi un ataș, asigură-te că citești cu atenție instrucțiunile producătorului cu privire la greutate maximă admisă.

Stilul tău de viață. Un cărucior ușurel ar putea fi util pentru călătorii. Plănuiești să-l iei pe bebe cu tine peste tot? Atunci s-ar putea să îți dorești un cărucior robust, care să facă față cu brio oricărui tip de teren.

Accesorii. Vrei ca mijlocul de transport al bebelușului tău să aibă un coș de depozitare, o copertină de ploaie, o pătură, o umbrelă de soare sau un suport pentru biberon? Dacă răspunsul e da, asigură-te că produsul pe care l-ai ochit dispune de aceste dotări sau că e compatibil cu acest tip de accesorii.

Ce tip de cărucior este sigur pentru un nou-născut?

Dacă intenționezi să achiziționezi un cărucior pentru un copil nou-născut, asigură-te că acesta se înclină – deoarece nou-născuții nu pot să stea în șezut sau să-și țină capul. Unele cărucioare se înclină complet, sau pot fi utilizate ca scaun pentru sugari. Cele mai multe cărucioare nu oferă un sprijin adecvat capului și spatelui celor mici, de aceea este foarte important să acorzi atenție acestui aspect.

Ce trebuie să știi despre sistemele de călătorie?

Dacă ai o mașină, poți căuta un cărucior care să îndeplinească și rolul de scaun auto. Unele scaune de mașină vin la pachet cu căruciorul, îmbinându-se perfect, în timp ce altele necesită accesorii separate, care permit cărucioarelor să fie utilizate cu anumite scaune auto. Alege un cărucior care să-ți permită să muți cu ușurință copilul între vehiculul său și vehiculul tău.

Dacă utilizezi un sistem de călătorie care îți permite să muți scaunul pentru mașină al lui bebe pe o bază de cărucior, este posibil să fii tentat să lași copilul să termine o sesiune de somn în scaunul auto. Cu toate acestea, statul prelungit într-un astfel de scaun poate contribui la dezvoltarea unui loc plat pe spatele capului copilului tău, agravează tendința contactării bolii de reflux gastroesofagian și afectează respirația copilului. Experții sugerează să nu lași copilul să doarmă sau să se relaxeze în scaunul auto mai mult de două ore.

Incarca mai multe postari asemanatoare
Incarca mai multe de la Suteu Paul
Incarca mai multe in Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Iti recomand si:

Cadourile pentru cei dragi, gata ambalate de la Giftexpress

Cu siguranta simti deja presiunea din preajma sarbatorilor de iarna, cand trebuie sa gases…