Statii radio maritime si statii radio profesionale

Aceste statii radio maritime, sunt dedicate, asa cum reiese si din titlu, segmentului maritim. Acestea functioneaza tot in banda de frecventa VHF (156 – 162 MHz). Cea mai importanta caracteristica a acestui segment o reprezinta rezistenta impotriva lichidelor, in special rezistenta impotriva apei sarate. In plus, majoritatea modelelor sunt prevazute cu functie de alerta in cazul unor evenimente nefericite (accidente, scufundare, vreme nefavorabila, pirati, etc).

Ei bine in acest domeniu maritim comunicarea e foarte importanta de pe o nava pe alta, mai ales ca semnalul telefonic, banuiesc ca nu e disponibil in aceste zone. Astfel cu tehnologia Bluetooth a patruns foarte mult in foarte multe segmente de produse creand noi game ce au la baza aceasta tehnologie. Deci cu ajutorul acestor sisteme de comunicare din aceasta categorie ne putem baza exclusiv pe tehnologia Bluetooh, fiind din ce in mai utilizata in domeniul maritim, sporturilor extreme, in domeniul moto, etc.

Statiile radio profesionale sunt in esenta, niste statii radio PMR la care producatorii au adus imbunatatiri atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al fiabilitatii, rezistentei etc. Astfel, aceste produse se adreseaza exclusiv utilizatorilor ce detin frecvente inchiriate (companii de securitate, companii de taxi etc) prin intermediul carora angajatii pot comunica. Gama de frecvente poate fi VHF (preponderent intre 136 – 174 MHz) sau UHF (403 – 470 MHz). De mentionat faptul ca marea majoritate a statiilor radio profesionale respecta fie standardele militare MIL STD 810, fie standardele de protectie impotriva lichidelor.
Soferii folosesc in mare parte astfel de statii radio profesionale, numai bune pentru a efectua comunicari rapide si sigure intre ei.

552 vizualizari